Четвер, 28 Березня 2024 р.
2 Грудня 2011

ІНВАЛІДІВ ВШАНУВАЛИ, УНІВЕРСИТЕТ ВІДКРИЛИ

Довголіття1 грудня в територіальному центрі соціального обслуговування «Довголіття» проходило відзначення Міжнародного дня інвалідів (припадає на 3 грудня). Від міської влади вшанувати цих людей прийшла радник міського голови Людмила КОСОВСЬКА. Спонсорську допомогу для організації урочистої зустрічі надав Хмельницький благодійний фонд  «Хесед Бешт». 

Протягом останніх двох тижнів у Центрі перебувають 27 молодих людей з особливими потребами. Для гостей було організовано виставку творчих виробів молодих інвалідів. З концертною програмою виступив ансамбль сопілкарів УВП  УТОС.  

Директор Центру Іван АНТОНЮК поділився з присутніми приємною новиною. З 1 грудня на базі «Довголіття» діє «Університет третього віку», який організовано для людей старшого віку. Заняття безкоштовні, їх проводитимуть волонтери, лікарі та викладачі різних навчальних закладів. Мета навчання – допомогти людям похилого віку вести здоровий спосіб життя. Зо­крема, мова йде про ознайомлення з методиками 

оздоровчої гімнастики, принципами раціонального харчування, вживання медикаментів тощо. Курс занять – 72 години. Наразі необхідну кількість спудеїв похилого віку набрано. На наступний курс навчання бажаючі зможуть записатися, зателефонувавши 3-98-00.