П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
2 Грудня 2011

СВЯТО НЕЗАЛЕЖНОСТІ ПОЛЬЩІ У НВК №13

СВЯТО НЕЗАЛЕЖНОСТІ ПОЛЬЩІ У НВК №1325 листопада в рамках місячника польської культури в НВК №13 (директор Валерій КІШКО) проходили урочистості з нагоди 93-річчя незалежності Польщі. Серед запрошених були віце-консул Генерального консульства Республіки Польща у Вінниці Даміан ЧАРЧИНСЬКИЙ, заступник міського голови з гуманітарних питань Василь СУКАЧ, начальник міського управління освіти і науки Світлана СТАРЧЕНКО.

– Історія розвитку українсько-польських відносин за понад тисячолітню історію сповнена як прикладами тісних зв’язків, співробітництва, взаємодопомоги, так і суперечок, протистоянь, конфліктів і навіть війн. Польща першою визнала незалежність України, і нинішній захід є прикладом зміцнення дружніх стосунків між громадянами наших держав, – зазначив у виступі Василь СУКАЧ.

За особистий внесок у розвиток і зміцнення дружніх зв’язків між польським народом і громадою міста Кам’янця-Подільського та з нагоди 93-ї річниці незалежності Республіки Польща Почесною грамотою виконкому міської ради було нагороджено Генерального консула Республіки Польща у Вінниці Кшиштофа Свідерека та педагогічний колектив НВК №13.

Яна МЕЛЬНИЧУК, прес-служба міськради.