Вівторок, 23 Квітня 2024 р.
16 Грудня 2011

ОБМЕЖЕНІ МОЖЛИВОСТЯМИ, АЛЕ НЕ ЗДІБНОСТЯМИ

СІМАШКЕВИЧНапередодні Міжнародного дня інвалідів у МБК проходив ХІ фестиваль творчості людей з особливими потребами. Вшанувати тих, для кого кожен прожитий день – це маленький подвиг, прибули міський голова Михайло СІМАШКЕВИЧ, секретар міськради Василь СЕНЮК і начальник управління праці та соцзахисту Інна САЛІЙ. У фойє МБК було розміщено виставку-продаж мистецьких виробів людей з особливими потребами. Представники влади насамперед завітали саме туди. Кожен купив те, що йому найбільше припало до душі. 

– На 500 гривень я придбав декілька сувенірів, які мені найбільше сподобалися, – зауважив міський голова. – Вони одними з перших потраплять у майбутній міський музей, де зберігатимуться мистецькі вироби звичайних кам’янчан. Дуже вражений технікою, точністю і неймовір­ною поетичністю кожного витвору. За кордоном мені часто доводилося бачити схожі речі, але щоб вони були настільки високого рівня!.. 

Вже під час урочистостей у велелюдному залі Михайло Євстафійович побажав цим людям і далі не втрачати витримки, мужності, оптимізму, по можливості втілювати в життя всі плани та задуми.   

Неймовірний подарунок з рук міського голови отримав інвалід І групи, учасник бойовий дій Григорій ЧАЙКОВСЬКИЙ. Це ордер на однокімнатну квартиру, яку було надано з обмінного фонду. Сьогодні у ній триває ремонт, котрий проводиться за спонсорські кошти.