Середа, 24 Квітня 2024 р.
16 Грудня 2011

ЗАЛІЗНИЦЯ НАШКОДИЛА МУЗЕЮ, А ТОЙ ПРАЦЮЄ НАД ДАХОМ

У понеділок під час прес-конференції заступника міського голови Василя СУКАЧА, стало відомо, що побоювання кам’янчан щодо негативного впливу зміни графіка курсування київського потяга на кількість туристів у Кам’янці,  виправдовуються.

–  Першим почав підраховувати збитки історичний музей-заповідник, – говорить Василь Олександрович. – Зокрема, в листопаді він заробив на 30 тисяч гривень менше ніж за цей же період минулого року.

Висловивши занепокоєння цим фактом, заступник мера зазначив, що влада не полишає спроб повернути попередню інтенсивність залізничних перевезень.

Також Василь СУКАЧ повідомив і про інші новини. Зокрема, в найближчих планах влади і керівництва музею після лік­відації аварії на водогоні (через що в Старій фортеці була відсутня вода), закін­чити роботи на Північному дворику фортеці, де навесні має облаштуватися мистецьке кафе. 

Під крилом музею незабаром опиниться приміщення на вулиці Соборній (яке до нового року звільнить Єдиний дозвільний центр), де все ж таки буде виставкова зала. Так само музей опікуватиметься інформаційно-туристичним центром.

Тиждень тому почалося спорудження тимчасового покриття на Новій Західній башті фортеці, яка зазнала обвалу в серпні ц.р. Поки надійдуть кошти, що обіцяні для її реставрації дорученням Президента, необхідно башту хоч прикрити. Для  цього сесією міськради було виділено 180 тис.грн. 

– Проект спорудження покриття розроблено ДП «Укрпроектреставрація», – повідомив директор історичного музею-заповід­ника Віктор ТРАВІНСЬКИЙ. – Роботи виконує підприємство «Гермес-С», яке має на це відповідну ліцензію. Наразі очікується  деревина з Карпат, яку використають для покриття башти.