П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
6 Січня 2012

ЯКА МІТЛА МЕСТИМЕ ПО-НОВОМУ?

Як відомо, реформування комунальної сфери наштовхнуло міську владу на думку скасувати монополію комунальних служб на роботи з благоустрою та залучати до прибирання вулиць, озеленення, обрізування дерев, скошування трави приватні структури. Таку новину заступник міського голови з комунальних питань Сергій БАБІЙ повідомив ще наприкінці минулого року. 

Вчора в адмінбудинку міськради відбулися перші комунальні торги, де було оголошено претендентів на вісім так званих лотів із санітарного очищення міста. Зокрема, на перший лот на саночищення доріг, тротуарів, зелених зон центральної частини міста з фінансуванням 1 млн. 660 тис.грн. на рік  були подані заявки як від комунальних підприємств, так і від приватних підприємців. Решта мікрорайонів міста також зацікавила чимало бажаючих. 

Процес відкривання конвертів, оголошення сум, за які претенденти згодні виконати роботи, створив повний ефект аукціону. За єдиним винятком. Переможці стануть відомими тільки через 20 днів, після того, як будуть обстежені їхні можливості й вивчені пропозиції. Влада обіцяє оприлюднити імена тих, хто протягом цього року візьме на себе тягар комунальної праці.