Середа, 24 Квітня 2024 р.
13 Січня 2012

СЕЛЯН ВИСТАВИЛИ НА ВУЛИЦЮ. ОБІЦЯЮТЬ КРАЩІ УМОВИ…

СЕЛЯН ВИСТАВИЛИ НА ВУЛИЦЮ. ОБІЦЯЮТЬ КРАЩІ УМОВИ...Теперішній стан молочного павільйону на Центральному ринку відверто дивує. Розгромлені прилавки, пил та уламки цегли. Зовсім поруч серед пилюки сметаною й сиром торгують щасливчики, яким вдалося за­йняти вцілілі місця.

Звістка про цю подію збентежила і кам’янчан, і мешканців ближніх сіл, котрі саме тут реалізують продукцію зі своїх господарств. Виникли серйозні побоювання щодо майбутнього молочного павільйону. 

Тутешні продавці розпо­відають, що працюють вони до 14-ї години, а після обіду тут проводяться будівельні роботи. Їх не ставлять до відома, хто і навіщо проводить реконструкцію та коли її буде завершено. Натомість уже сьогодні селянам довелося перебратися торгувати на вулицю, оскільки іншого місця для продажу молочної продукції на ринку просто немає. А отже, ще більше загострилась проблема сти­хійних ринків, яку й до цього ніяк не вдавалося викорінити.

– Ситуація в молочному павільйоні абсолютно ненормальна, – коментує головний інспектор ветмедицини в м.Кам’янець-Подільський Людмила ОРЖЕХОВСЬКА. –  5 січня ми направили припис директору КВЗП «Кам’янець-Подільський» Миколі САВЧУКУ про призупинення ремонтних робіт з вимогою забезпечити продавцям торгові місця для безпечного продажу молочної продукції. Поки що жодних офіційних документів ні від директора КВЗП, ні від орендаря в службу державної ветеринарної медицини не надійшло. 

Журналісти спробували взяти коментар у Миколи САВЧУКА, але той по роз’яснення ситуації відправив нас до голови Кам’я­нець-Подільського районного споживчого товариства Павла СВІРГОЦЬКОГО. 

Павло Антонович запевнив, що в будь-якому випадку павільйон не змінить свого профілю, зате після реконструкції його частина окультуриться, стане кращою та зручнішою. На місці старих прилавків буде декілька скляних павільйончиків, де й надалі зможуть продавати сільгосппродукцію люди, котрі доїжджають із сіл, а також приватні підприємці та фермери. 

Однак поки що невідомо, скільки їм це коштуватиме (нині люди платять 5 грн. за місце й близько 4 грн. за аналіз продукції), та чи буде реконструйована друга частина приміщення. При цьому Павло Антонович не готовий назвати ім’я орендаря, котрий розпочав реконструкцію. 

– Щоб проводити будівельні роботи, частина павільйону, на якій відбувається реконструкція, мала б бути ретельно ізольована від діючої частини поліетиленовою плівкою, – зауважує завідувач відділу ветеринарної санітарної експертизи міської лікарні ветеринарної медицини Валерій ПУЛИК. – А пильні роботи мали б проводитися у вечірній і нічний час, щоб пилюка не потрапляла на прилавки і продукцію. Таким чином свого часу було проведено ремонти двох м’ясних павільйонів.

– На сьогодні молочний павільйон на Центральному ринку – єдине місце у 100-ти­сячному Кам’янці, де легально здійс­ню­ється продаж цільномолочної продукції безпосередньо у селян, – наголошує Людмила ОРЖЕХОВСЬКА. – Тому для кам’янчан важливо, аби він зберіг свій статус і працював стабільно, щоб люди мали можливість купити якісну та безпечну продукцію. Але цього катастрофічно мало, тому і наша ветеринарна служба, і міська влада спільно працюємо над розширенням ринків, щоб надати торгові місця саме селянам. Зокрема, місця для продажу молочної продукції будуть облаштовані на Черемушках, мікрорайоні Жовтневому та гуртовому ринку.