Середа, 24 Квітня 2024 р.
27 Січня 2012

ЛІФТИ: ПЕРЕЗАВАНТАЖЕННЯ

У січні вийшов термін експлуатації чотирьох ліфтів. Наразі вони зупинені й чекають на ремонт. Ця проблема для Кам’янця-Подільського не нова. Проте її вирішення щоразу стає випробуванням для місцевої влади. Лише в грудні було відзвітовано про ремонт 11 ліфтів, які потребували реставрації 2011 р. А 2012 р. термінова реконструкція необхідна 24 під­йомникам. Кошти на такі роботи повинні виділятися з Державного бюджету. Та практика попередніх років показує, що добитись цих грошей від держави є справою не з простих. Тому розраховувати потрібно, в першу чергу, на місцеве фінансування.

Як повідомив директор департаменту житлової полі­тики, доріг та інфраструктури міста Сергій СЕРЕДЮК, економити вирішили на способі ремонту ліфтів. Адже їх є два: перший – це повна модернізація, котра дозволяє продовжити термін експлуатації ще на 18 років. Кому такий варіант не по кишені, є інший, в чотири рази дешевший, – капітальний ремонт ліфта зі значно меншими затратами, проте функціонування підйомної машини в такому випадку продовжується лише на 4 роки.

Спочатку планують відремонтувати 12 ліфтів. Наступна дванадцятка вичерпує останні дні робочої 25-річ­ки. Та й коштів на їхній ремонт поки що недостатньо. Проте в департаменті житлової політики, доріг та інфра­структури міста запевняють, що зроблять усе для того, щоб ці питання вирішились якомога швидше, й мешканці будинків у найкоротші терміни мали можливість користуватися послугами ліфтів.