Середа, 24 Квітня 2024 р.
27 Січня 2012

ПРО САНИ ТРЕБА ДУМАТИ ВЛІТКУ, А ПРО КВІТИ – ВЗИМКУ

Фото Міська влада планує серйозно зайнятися кам’янецькими клумбами. Бажання поки що переважає над ідеями. Хоча основний каталізатор процесу вже є – в міському бюджеті на ці потреби закладено 300 тис.грн. Позитивний досвід минулого року – впровадження проекту «Вертикальний сад» – надихнув комунальників на нові звершення.

До речі, нещодавно журналісти цікавилися долею квітів, що жили на кам’янецьких стовпах. Як з’ясувалося, рослини були однорічними, тому цього року влада знову планує закупити нову партію.

Ще вирішено цього року оголосити конкурс на кращий ескізний проект міської клумби. До його розробки запрошуються всі кам’янчани, а генератори найкращих ідей ще й отримають грошовий приз.

Щодо розташування клумби, то департамент житлової полі­тики, доріг та інфраструктури міста надає перевагу центральній частині Кам’янця. Як варіант, розглядають розміщення клумб і в Старому місті. Хоча директор департаменту Сергій СЕРЕДЮК не обмежується якоюсь конкретною територією. Він запевняє, що буде підтримуватись будь-яка ініціатива. Головні вимоги: креативність та оригінальність ескізу. Проте не варто забувати і про фінансові можливості влади, які є далеко не захмарними.