Четвер, 25 Квітня 2024 р.
27 Січня 2012

ДОРОГИ – ПИТАННЯ ВІЧНЕ

Чергову проблему «підкинула» ожеледиця на дорогах. Позавчора саме через те, що дорога не була посипана протиожеледною сумішшю, школярі з Тарасівки не змогли дістатись до школи. Директор фiлiї «Кам’янець-По­дільська ДЕД» Василь ЧОРНИЙ прокоментував ситуацію так: 

– На січень на дороги місцевого значення нам виділили аж 200 гривень на один кілометр. Що можна зробити за ці гроші? 

На це запитання перший заступник голови РДА Ніна ФАБІЯНСЬКА чітко відповіла, що за будь-яких умов їхнє завдання – тримати дороги в належних умовах, особливо, коли це стосується безпеки дітей.  Актуальним на сьогодні залишається й питання самої організації підвезення учнів до навчальних 

за­кладів. 

У районі є 15 автобусів, якими щоденно перевозиться 632 учні. Проте не завжди вони проходять щоденні технічні огляди механіками. Не в кожному навчальному закладі проводиться медичний огляд водіїв перед виїздом на маршрут.

Про ці та інші питання безпеки дорожнього руху в районі говорили 26 січня на засіданні колегії райдержадміністрації. 

Підбивали й підсумки роботи за минулий рік. Упродовж 2011 року відповід­ними службами району вживалися заходи з підвищення рівня безпеки на дорогах державного та місцевого значення, на які було виділено 9,9 млн. грн. 

– За рахунок цих коштів 2011 року було замінено та встановлено 549 дорожніх знаків, проведено 127 тис. кв.м ямкового ремонту, нанесено 110 км горизонтальної розмітки, а також відремонтовано міст у с. Панівці, – зазначив начальник відділу розвитку інфраструктури РДА Микола ЧУМАК. – На капітальний ремонт доріг і вулиць комунальної власності сільських і селищної рад минулого року було використано 2,8 млн. грн. субвенції з державного бюджету. 

Особливе занепокоєння викликає стан автомобільних доріг Довжок – Кудринці,  Нігин – Залісся Друге через Думанів,  Завалля – Гринчук,  Залісся Перше – Параїв­ка, Кам’янець-Подільський  – Устя, Дерев’яне – Калачківці, де дорожнє покриття зношене і неспроможне забезпечувати належний рух транспортних потоків. 

Окрім того, на засіданні колегії було розглянуто питання про стан виконавської дисципліни в органах виконавчої влади за підсумками 2011 року.