П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
27 Січня 2012

КАНАЛІЗАЦІЮ – В ОПТИМІЗАЦІЮ!

Вчора на засіданні виконкому було затверджено комплексну схему оптимізації роботи систем водопостачання та водовідведення міста.

Заступник директора КП «Міськтепловоденергія» з питань водопостачання та водовідведення Сергій БОДНАР довів до членів виконкому основні пріоритети програми оптимізації, яка покликана уникнути збільшення тарифів на послуги. Звичайно, здійснити це в повному обсязі можна лише за умови, що ціни на енергоносії підвищуватися не будуть.

Затверджена комплексна схема складається з 4-х ета­пів, перший з яких передбачає заміну енергоємного обладнання.

– Кам’янець-Подільський активно освоює кошти кредиту Світового банку. На сьогодні цей напрямок уже виконується: 2011 року ми освоїли майже 10 мільйонів гривень, про що неодноразово повідомляли громадськість, – сказав Сергій Леонтійович. 

Другий етап – створення електронної схеми мереж. Комунальники мають на меті досконало вивчити стан водопровідних мереж, які експлуатуються в місті. Будуть внесені дані про рік прокладання мереж, їхній діаметр та довжину.

З цього випливає і наступний етап – заміна відпра­цьованих мереж. Це питання потребує посиленої уваги з боку влади та громадськості. Керівництво КП «МТВЕ» неодноразово звертало увагу на стан каналізаційного колектора. Відомо, яка ситуація в Києві, де нещодавно стався обвал. На жаль, наші конструкції також у поганому стані. 

Ще один напрямок комплексної схеми – диспетчеризація та автоматизація об’єктів водопостачання та водовідведення. 50% цих робіт буде здійснено за рахунок коштів Світового банку. 

Після завершення модернізації управління системою водопостачання здійснюватиметься автоматично з диспетчерського пункту. 

Поки що ці роботи проводяться в ручному режимі, на що йдуть значні затрати.

Вероніка ВЛАСЮК, прес-служба КП «МТВЕ».