Четвер, 25 Квітня 2024 р.
3 Лютого 2012

РІК «ГІДНОСТІ» – Є ЩО ЗГАДАТИ

1 лютого в конференц-залі готелю «7 днів» пройшли звітно-виборні збори громадсько-політичного руху «Гідність» (координатор Олег ДЕМЧУК). За рік роботи цій організації вдалося, не маючи фіксованого членства і власних коштів, реалізувати чимало цікавих проектів культурно-мистецького і національно-патріотичного спрямування, які мали резонанс у місті.

Зокрема, це успішна акція «Подаруй бібліотеці книгу», завдяки якій за півроку було зібрано книг на понад 15 тис.грн.

ГПР «Гідність» ініціював присвоєння центральній бібліотеці імені Костя СОЛУХИ, яке на сьогодні підтримали понад 30 організацій, у тому числі й національний університет ім.І.Огієнка. Було також проведено такі заходи, як фестиваль військово-патріотичної пісні «Остання столиця» (до 20-ї річниці з Дня незалежності) і «Покрова – свято української звитяги». Спільно з університетом було проведено декілька науково-практичних конференцій.

Останнім резонансним проектом «Гід­ності» є Кам’янець-Подільський клуб укра­їнської інтелігенції, в рамках якого було проведено зустріч кам’янчан з відомими письменниками і видавцями братами КАПРАНОВИМИ, а також благодійний концерт народної артистки України Ніни МАТВІЄНКО. Частинку коштів, зібраних з концерту (2 тис. грн.), Олег ДЕМЧУК під час зборів вручив професору К-ПНУ ім.І.Огієнка Валерію СТЕПАНКОВУ – як внесок у видавництво книги покійного професора Миколи ПЕТРОВА про Кам’янець-Подільський XV-XVIII ст.

Наприкінці зборів відбулося переобрання керівництва організації. Більшістю голосів координатором ГПР «Гідність» ще на рік залишився Олег ДЕМЧУК.