П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
10 Лютого 2012

НАШОМУ СОНЕЧКУ – ГІДНОГО ЩИТА!

Міській владі, після 20 років вирішення життєвих питань Кам’янця, нарешті дійшли руки до потреб менш очевидних. Йдеться про офіційну символіку нашого міста. З цією метою міська рада оголосила конкурс на кращий ескізний проект: великого, середнього і малого герба міста; девіз міста; прапора і штандарта (хоругви) міста; хоругви, великої і малої печатки міського голови; герба та хоругви землі Подільської.

На природне запитання «А чим міську владу не влаштовує теперішній герб?» перший заступник міського голови Григорій ГОРШУНОВ відповів без зайвих філософій, просто продемонструвавши різноманітні дизайнерські варіації знайомого нам щита із сонцем на офіційних документах. Власне, сучасний герб Кам’янця (як, до речі, і державний Герб) не є повним, оскільки не має обов’язкових компонентів, визначених законами геральдики.

Тож бажання вділити увагу офіційній символіці не дивує – дивує рішення залучити до цього дилетантів у вигляді конкурсу. Адже геральдика – це серйозна наука, і розробка герба чи прапора вимагає знання її законів. В Україні є орга­нізації, що займаються цим професійно, однак ціна питання – близько 200 тис.грн. Не кожному місту по кишені.

Тож вся надія на талановитих, креативних і геральдично грамотних патріо­тів рідного міста, котрі готові зі своїми ескізними пропозиціями вступити у боротьбу за головний приз – 1000 грн. Усі матеріали, подані на конкурс, автоматично стають власністю міської ра­ди. Кінцевий тер­мін подання пропозицій – 7 березня 2012 р. 

Деталі – на офіційному сайті міськради