Вівторок, 23 Квітня 2024 р.
10 Лютого 2012

МОРОЗ ШКОДИТЬ – ЛЮДИ ЛАГОДЯТЬ

МОРОЗ ШКОДИТЬ - ЛЮДИ ЛАГОДЯТЬ«Вам добре, Ви там усі в теплі сидите, а ми страждаємо», – таку фразу працівники КП «Міськтепло­воденергія» можуть почути від кам’янчан, яким інколи доводиться терпіти тимчасові незручності, пов’язані з опаленням, гарячою та холодною водою.

Працівникам бригад дільниці аварійно-відновлювальних робіт ображатися на такі репліки немає часу, бо практично без вихідних відігрівають системи тепло- і водопостачання, ліквідовують пориви, спричинені сильними морозами та зношеністю мереж. 

Протягом минулого тижня вдалося відігріти від замерзання мережі холодної води у 10 багатоповерхових будинках. До будинків на вул.30 років Перемоги, 3, 5 довелося прокладати частину нового водопроводу.

За вихідні та перші дні тижня зафіксовано пориви мереж холодної води на вул.Данила Галицького, де сталася аварія на водогоні, діаметром 400 мм. Аварія ліквідовувалася тер­міново, бо від цієї мережі залежало водопостачання військового містечка, селища Жовтневого, міської та районної лікар­ні, пологового будинку, двох котелень. Пошкодження вдалося так усунути, що мешканці не відчули дискомфорту з водопостачанням і теплом.

Також у неділю наді­йшло повідомлення про затоплення підвалу на вул.Довгій, 5, але зупиняти водопостачання не було можливості, бо від цієї мережі отримує воду єдиний у місті цілодобовий дитячий садок №17, автономна котельня якого потребує постійного живлення.

Сильні витоки води зафіксовано за адресами на вул. Будівельників, 8 Березня, Центральній, Павлова.

На вул.Центральній стався перелом мережі на глибині 2 м. Ліквідація аварії тривала цілий день при сильних морозах та в снігопад. 

Так доводиться працювати дільниці Миколи БАБІЯ, до складу якої входять слюсарі Володимир СОКОЛАН, Микола КУДРИНЕЦЬКИЙ, електрозварник Дмитро ГАВРИЛЮК, екскаваторники Іван ВАСИЛЬЧИК та Петро ФРЕЗЮК, водій Микола ЧАЙКОВСЬКИЙ. Ці люди не звикли скаржитися, не люблять фотографуватися, вони знають – роботу треба виконувати за будь-якої погоди, бо кам’ян­чанам потрібні тепло та вода.  

На час значного похолодання на КП «Міськтепловод­енергія» створено 8 аварійно-відновлювальних бригад з числа працівників підприємства, які щодня чергують з 17.00 до 23.00, а у вихідні дні – з 8.00 до 23.00, щоб мати змогу вчасно реагувати на аварійні ситуації. Бригади оснащені спеціальною технікою, яка завжди напоготові.

Вероніка ВЛАСЮК, прес-служба КП «МТВЕ».