Четвер, 25 Квітня 2024 р.
10 Лютого 2012

МАЙДАН ОЧІКУЄ ВІДРОДЖЕННЯ

МАЙДАН ОЧІКУЄ ВІДРОДЖЕННЯМісто розраховує цього року отримати близько 12 млн. надходжень до бюджету розвитку міста. Як повідомив заступник міського голови Сергій БАБІЙ, майже половину цих коштів планується спрямувати на проекти житлово-комунального господарства. Серед них, зокрема, реконструкція майдану Відродження та частини вул.Соборної.

Виготовляти проект буде колишній головний архітектор міста Анатолій ТКАЧУК. 

– Це має бути серйозна реконструкція, що передбачає заходи з благоустрою та озеленення площі, – розповідає Анатолій Олексійович. – Плануємо повну за­міну плитки, освітлення та системи поливання квітів. Також проводитиметься інвентаризація дерев, кущів і квітів, заміна малоцінних насаджень на більш якісні, облаштування нових квітників. 

Є, звичайно, ще деякі цікаві задуми, але поки що збережу їх у таємниці. Скажу тільки, що раніше в Кам’янці такого не було. Основна ідея – щоб майдан не був офіційним, а став таким, де кам’янчани зможуть відпочивати, проводити загальноміські заходи. Реалізація задуму й виконання проекту з реконструкції майдану поділено на декілька етапів, відповідно поділене й фінансування.

Планується, що після реконструкції площі буде до­цільним відкрити головний вхід до будинку міськради і закрити чорний, який нині використовується як діючий. 

«ПОДОЛЯНИН» уже повідомляв про плани влади встановити на майдані, а саме на порожньому граніт­ному Ленінському постаменті, пам’ятник  місцевому самоврядуванню. 

Міський голова оголосив конкурс на кращий ескізний проект пам’ятника, який офіційно стартував 3 лютого. Бажаючим потрібно звернутись до департаменту містобудування, архітектури та земельних відносин (письмову заявку надати в 114 каб. міськвиконкому) і отримати необхідну документацію та умови конкурсу, що триватиме до 3 квітня. Кращу проектну пропозицію відбиратиме журі на чолі з першим заступником міського голови Григорієм ГОРШУНОВИМ. Переможець отримає переважне право на подальшу реалізацію проекту.