Четвер, 28 Березня 2024 р.
17 Лютого 2012

ПОБОРЕМО ЗАМЕТИ РАЗОМ

Понад 170 км снігових заметів розчистили військові чергової групи, створеної для оперативного реагування на надзвичайні ситуації при факультеті військової підготовки К-ПНУ ім.І.Огієнка. 

Щоденно на вулицях міста працюють 6 одиниць військової техніки. В постійній готовності перебувають водії тягача КрАЗ-255 для миттєвого реагування на ситуації, що виникають. Налагоджено цілодобовий зв’язок з підрозділами МНС, дорожньо-транспортною службою міста та оперативною групою, створеною при міськраді.

– Фактично п’ять днів, поки не вщух снігопад, військовослужбові групи працювали цілодобово, – розповідає підполковник Володимир ОРЛЯНСЬКИЙ. – Від снігових заметів розчищали не лише центральні вулиці міста, а й маленькі провулки, щоб машини швидкої допомоги могли дістатись до хворих за викликом. Водії тягача на базі КрАЗ-255 допомагали далекобійникам долати затяжний підйом, що розпочинається відразу за мостом «Стрімка лань». Поки ситуація дещо стабілізувалася, але оперативна група працює в уже звичному цілодобовому режимі.

– Ми готові вже сьогодні надати посильну допомогу, адже розуміємо всю серйозність ситуації, спричиненої значним зниженням температури, – зазначив начальник гарнізону полковник Сергій МАЛЬЧЕНКО.

Сергій ФУРДИК, РМЦ МО України.