Четвер, 25 Квітня 2024 р.
17 Лютого 2012

ДО ПРАЦІ КОМУНАЛЬНИКІВ – З ПОВАГОЮ

ДО ПРАЦІ КОМУНАЛЬНИКІВ - З ПОВАГОЮУ ці сніжні дні працівники КП «Комбінат благоустрою» постійно розчищають дороги й тротуари спеціальною снігозбиральною технікою. Однак деякі кам’янчани після цього проводять розчищення під’їзних шляхів до приватних домоволодінь, магазинів та офісів. Прибираючи  прилеглі території, вони викидають сніг на щойно почищену дорогу, утворюючи незручності для руху автомобілів. Особливо це спостерігається на вулицях Північна, Войкова, Червоноармійська, Веліканова.

– Відповідно до Правил благоустрою, складувати сніг на проїжджій частині дороги заборонено, – коментує директор КП «Інспекція з контролю за благоустроєм та санітарним станом міста» Петро СОЛЯРИК. – Штраф за порушення Правил благоустрою складає від 340 до 1700 гривень. Шановні громадяни, проводячи розчищення снігу на прилеглій території, не викидайте сніг на проїжджу частину, складуйте його навколо дерев, на зеленій зоні, або на краю тротуару! 

Постійні снігопади утворюють накопичення снігу на тротуарах, тому ще раз звертаємо увагу на те, що утримувати прилеглий тротуар у чистоті легше, якщо він очищений від снігу та льоду до плитки чи асфальтного покриття.

Не варто постійно посипати протиожеледною сумішшю, достатньо змести свіжий сніг мітлою. Приклад щодо утримування тротуарів у належному стані завжди показують власники магазинів «Та­но», «Султан», ресторану «Лондон», працівники дитячого садка №21 на вул.Гагаріна та інші.

При підвищенні температури багато власників почали очищати дахи своїх будівель від снігу та льоду, складаючи його на тротуарах, що перешкоджає руху пішоходів. Його терміново необхідно вивезти власними силами або за допомогою спеціалізованих під­приємств. 

КП «Комбінат благоустрою» має парк спецтехніки і надає послуги із завантаження та вивезення снігу. Тож можна звернутися за телефоном підприємства 5-05-57 та одержати необхідну інформацію щодо умов виконання робіт та оплати.

КП «Інспекція з контролю за благоустроєм міста» попереджає: особи, які не утримують прилеглої території та тротуарів у належному стані, притягуватимуться до адміністративної відповідальності.

Вл. інф.