П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
17 Лютого 2012

ДВІРНИКІВ ОДЯГНУТЬ І НАГОДУЮТЬ

МеханізаторПриблизно так у декількох словах можна охарактеризувати новину, котру повідомив журналістам заступник міського голови з комунальних питань Сергій БАБІЙ. 

– Рівень заробітної плати наших двірників не влаштовував не тільки їх самих, але й міську владу, – зазначає Сергій Віталійович. – Тому, використавши резерви, котрі вивільнилися після реорганізації системи прибирання міста, влада прийняла рішення про підвищення їхньої зар­плати до 1900 гривень (була – 950). Крім того, щомісяця  5 кращих двірників отримуватимуть премі­альні – по 1 тисячі.

ДвірникДо речі, за словами Сергія Віталійовича, в місті є вакантними 25 місць двірників, і покращення фінансування, можливо, заповнить цю прогалину.

А щоб остаточно підвищити статус пра­цівників цієї сфери, влада планує забезпечити всіх уніформою. Фірмовий одяг передбачений для двірників і механізаторів, задіяних у прибиранні міста. Проект одягу, продемонстрований Сер­гієм БАБІЄМ журналістам, навів на думку, що помаранчева форма двірників зробить їх схожими на американських пожежників. Та й світлі смужки на синьому комбінезоні механізаторів також ви­кликають певні асоціації. Втім головне, аби було зручно в будь-яку пору року. Це стане можливим завдяки обіцяним владою двом сезонним комплектам спецодягу.