Вівторок, 16 Квітня 2024 р.
24 Лютого 2012

БЕРЛІН СТАЄ РЕАЛЬНІСТЮ

Кам’янець-Подільський все-таки візьме участь у Міжнародній туристичній виставці в Берліні, яка відбудеться 7-11 березня. Але не сам, а в складі нещодавно створеного Поділь­сько-Буковинського кластера, до якого також входять Чернівці і Хотин, під спільним брендом «Подільсько-Буковинське намисто». Про це повідомив виконавчий секретар Подільсько-Буковинського кластера Олег ДЕМЧУК.

Із самого початку участь нашого міста в берлінській виставці вигладала утопічно, оскільки, за приблизними підрахунками, для цього слід було б викласти близько півмільйона гривень. Однак дива трапляються не лише на Новий рік. Сплату оренди за український павільйон (450 кв.м) взяла на себе німецька компанія GIZ, яка має угоду з українським урядом щодо просування України. 24 кв.м цього павільйону належать Подільсько-Буковинському кластеру, який у свою чергу фінансово та інформаційно підтримують американський проект USAID LINK, портал «Discovery Ukraine» та бельгійська компанія TTI, яка привозить до нашого стенду близько трьох десятків журналістів з туристичних видань різних країн.

Кам’янець, Хотин і Чернівці викладуть зі своїх бюджетів лише по 20 тис.грн. Ще понад 30 тис.грн. доклали зацікавлені представники ка­м’янецького бізнесу – чотири найбільші готелі та торговельна марка «Лоранж» (спеціалізується на весільному вбранні й до «Євро-2012» розробила унікальну колекцію у футбольному стилі).

При підготовці англомовної друкованої продукції виникла несподівана проблема: тренер Світової федерації Національної асоціації екскурсоводів Айріс БЕРРІ, котра саме перебуває в місті й готує англомовних екскурсоводів, забракувала наш «український інглиш». Вона люб’язно погодилася відредагувати принаймні частину текстів і нарешті розставила крапки над «і» в питанні, як же грамотно писати назву нашого міста англійською. Нотуйте: «Kamyanets-Podilskiy»!