П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
9 Березня 2012

СПОЧАТКУ ЗАВЕЛАСЬ МАШИНА…

Позавчора, поки жінки чекали на свої привітання, все керівництво міста (а це переважно чоловіки) приділили увагу іншій, щоправда, не менш дорогій, але залізній леді. 

Володимир МЕЛЬНИЧЕНКО, Михайло СІМАШКЕВИЧ, Валерій ГОРДІЙЧУК7 березня відбувся запуск нової когенера­ційної установки на котельні по вул.Тімірязєва, 123. Нова машина потужністю 500 кВт на годину буде одночасно виробляти електричну і теплову енергію з одного виду палива – газу. Невдовзі очікується запуск ще однієї установки, на котельні по вул.Князів Коріатовичів, 56. Таким чином, Кам’янець-Подільський буде мати вже чотири сучасні машини.

Перші дві підприємство придбало за власні кошти, а дві нові профінансовані з Державного бюджету через Національне агентство з енерго­збереження. Місто отримало інвестицію в розмірі 9,6 млн.грн. 

– Я щасливий, що в нашому місті впроваджуються нові технології. Що є такі люди, як директор «Міськтепловоденергії» Валерій ГОРДІЙЧУК, який не боїться братися за нову справу, і депутат обласної ради Володимир МЕЛЬНИЧЕНКО, який допомагає вирішувати багато питань, пов’язаних з фінансуванням проекту, – зазначив під час події міський голова Михайло СІМАШКЕВИЧ.  

Когенерація на сьогодні є однією з найпрогресивніших технологій, які використовуються в світі. Для нас це шанс розвиватися далі, раціонально використовувати енергоносії. За допомогою нової установки ми зможемо виробляти для власних потреб дешеву електроенергію за ціною 54 коп. за 1 кВт. За дострокове введення в експлуатацію нової когенераційної установки та високий професіоналізм грамотами виконавчого комітету та преміями нагороджені кращі працівники КП «Міськтепловоденергія». 

Вероніка ВЛАСЮК, прес-секретар КП «МТВЕ».