П'ятница, 29 Березня 2024 р.
9 Березня 2012

ЩОБ ЕСТЕТИЧНЕ СТАЛО ЗВИЧНИМ

На Соборну врешті повертається виставкова зала. На брифінгу 6 березня заступник міського голови з гумані­тарних питань Василь СУКАЧ повідомив, що приміщення колишнього Єдиного дозвільного центру передали з балансу виконавчого комітету на баланс Кам’янець-Подільського державного історичного музею-заповідника. 

ЩОБ ЕСТЕТИЧНЕ СТАЛО ЗВИЧНИММитці знову зможуть виставляти свої роботи на головній вулиці Ка­м’янця, як це було до 2006 р., поки в цьому приміщенні не оселився Єдиний дозвільний центр. Рішення відновити історичну справедливість було оголошено владою рівно рік тому, і ось нарешті обіцянку майже виконано – дозвільний центр переїхав у будинок міськ­виконкому (про це йшлося в минулому номері «ПОДОЛЯНИНА»), а зала запрацює до відкриття туристичного сезону. 

Нині в приміщенні ведуться ремонтні роботи, приводяться до ладу комунікації.

– Наступний етап ремонту – паркет і стіни, – розповідає директор музею Віктор ТРА­ВІНСЬКИЙ. – Приміщення хоч і невелике, але ми зробимо його красивим. Плануємо змінити фасад виставкової зали, пофарбувати його в брендовий колір музею – зелений, та розмістити наш логотип. Фотографії й картини виставлятимуться не довше тижня, щоб експозиція була динамічною і цікавою. Сьогодні над цим працює цілий художній відділ музею. Я запропонував також зробити спе­ціальну афішу на Соборній, у якій би повідомлялося про заходи в Будинку культури та мистецьких школах – тобто, про культурне життя міста.  

Отже, поміж базару і магазинів розташується й виставкова зала. Хтозна, можливо, Ви, придбавши черевики чи кільце ковбаси, захочете задовольнити й естетичну потребу. До того ж, невеличкий культурний острівець все-таки пасуватиме центральній вулиці міста.