П'ятница, 29 Березня 2024 р.
9 Березня 2012

GPRS – ДРУГ ПАСАЖИРА

У вівторок на комунальному брифінгу заступник міського голови Сергій БАБІЙ прокоментував громадські слухання з формування сітки автобусної мережі та розгляду умов конкурсу з перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування, які відбулися минулого тижня. 

Зокрема, Сергій Віталійович детальніше зупинився на планах влади щодо боротьби з порушенням графіка руху бусів у вечірній час:

– За дорученням міського голови ми працюємо над тим, щоб з липня, тобто одразу після конкурсу, запрацювала система спостереження за рухом маршруток. 

У кожній з них буде встановлено пристрій типу GPRS (за кошти перевізників). А місто витратиться на програмне забезпечення та комп’ютерне обладнання диспетчерського пункту. 

Більше того, Сергій БАБІЙ пообіцяв, що такі спостереження в реальному часі зможуть побачити і кам’янчани через сайт міської ради. 

Також стало відомо, що, найімовірніше, влада зробить крок назустріч перевізникам і продовжить термін дії договору на право здійснення пасажирських перевезень з 3 до 5 років, але тільки тим, хто придбає новий транспортний засіб. Проте остаточного рішення з цього приводу немає, як і щодо участі в конкурсі маршруток, переобладнаних з вантажних мікроавтобусів.