Вівторок, 23 Квітня 2024 р.
16 Березня 2012

ПРАВООХОРОНЦІ ТА ЖУРНАЛІСТИ СТВОРЮЮТЬ ОДНУ КОМАНДУ

15 -16 березня на базі УМВСУ в Хмельницькій області проходить Міжнародна конференція «Стратегія інформаційної політики органів внутрішніх справ під час проведення чемпіонату з футболу «Євро-2012», в якій беруть участь  керівництво управління зв’язків з громадськістю МВСУ, прес-офіцери Головного коменданта поліції Польщі, воєводських комендатур поліції у Варшаві, Гданську, Познані, Лодзі, Вроцлаві, керівники підрозділів зв’язків із громадськістю ГУМВС та обласних управлінь, а також начальники прес-служб Державної служби охорони, Державтоінспекції та Управління по боротьбі з організованою злочинністю МВС.

ПРАВООХОРОНЦІ ТА ЖУРНАЛІСТИ СТВОРЮЮТЬ ОДНУ КОМАНДУ

– Я щиро радий, що саме Хмельниччині випала нагода приймати учасників Міжнародної конференції, – звернувся з привітальним словом до колег начальник УМВСУ в Хмельницькій області Сергій ШУТЯК. – Сьогодні, коли органи внутрішніх справ намагаються відійти від каральної функції, і акценти в нашій роботі все більше зміщуються в бік виконання соціальних завдань, проведення такої конференції набуває особливої актуальності. ЗМІ недарма називають «четвертою владою», бо вони нерідко мають більший вплив на громадськість, ніж законодавча, виконавча та судова влада разом.

Найбільш значущим є опосередкований вплив засобів масової інформації на погляди, настрої, переконання широкого загалу громадян, на формування громадської думки, яка сьогодні є найголовнішим критерієм оцінки діяльності міліції. Преса, радіо, телебачення та Інтернет можуть стати потужною зброєю у боротьбі за правопорядок. Сподіваюся, той досвід і знання, які Ви отримаєте під час конференції, стануть у нагоді. 

Як повідомила помічник начальника міськвідділу міліції із ЗГ та ЗМІ Наталія КАСАПЧУК, два дні правоохоронці двох країн – України та Польщі – обмінюються досвідом та сучасними напрацюваннями в діяльності під­роз­ділів зв’язків з громадськістю органів внутрішніх справ. Одним із основних завдань конференції є вироблення спільної стратегії інформаційного забезпечення діяльності правоохоронних органів обох країн під час проведення чемпіонату. 

Країни-господарі «Євро-2012» прий­матимуть у себе десятки тисяч футбольних фанів з усього світу, тому на органи внутрішніх справ покладається величезна відповідальність, а від правильно організованої взаємодії правоохоронців із ЗМІ багато в чому залежить і імідж України на міжнародній арені. 

Сьогодні учасники конференції відвідують Кам’янець-Подільський, який готується надати гідне дозвілля футбольним вболівальникам у між­матчевий період.