Субота, 20 Квітня 2024 р.
16 Березня 2012

ДРАЧ У РУМУНІЇ УВІКОВІЧИВ КАМ’ЯНЕЦЬ

На запрошення Генерального консула України в Сучаві Василя БОЄЧКА 10-11 березня делегація Кам’янця-Подільського на чолі з заступником міського голови Василем СУКАЧЕМ і керуючою справами виконкому міськради Валентиною СТЕЛЬМАХ взяла участь у відзначенні Шевченківських днів у повіті Сучава (Румунія), організованих Союзом українців Румунії. 

Приємною несподіванкою стало те, що почесний гість заходу – класик сучасної української літератури, лауреат національної премії України ім.Т.Г.Шевченка, Герой України Іван ДРАЧ увічнив наше місто своїм віршем «Кам’янець-Подільський», який передав кам’янчанам.

Під час урочистостей відбулася презентація збірки поезії Тараса Шевченка у перекладі румунського поета українського похо­дження Іона КОЗМЕЯ, яка побачила світ з ініціативи Генерального консульства України в Сучаві.

Також гості взяли участь в урочистому покладанні квітів до погруддя Шевченка в с.Негостина, де переважно мешкають етнічні українці. За словами Василя СУКАЧА, населення села складає 800 чоловік, але біля погруддя Шевченка зібралося того дня набагато більше людей, ніж напередодні біля кам’янецького погруддя Кобзаря.

Вл. інф.