Середа, 24 Квітня 2024 р.
23 Березня 2012

ЧИ ЗАКОХАЮТЬСЯ В АЛЕЮ?

ЧИ ЗАКОХАЮТЬСЯ В АЛЕЮ?Цього тижня було оприлюднено проект завершення реконструкції гідрокомплексу Лебедине озеро, а са­ме благоустрою алеї від Новопланівського мосту до зони відпочинку. Колись ця алея славилася своїми затишними альтанками, де знаходили притулок романтичні пари. Тому нинішнє покоління керівників міста, піддавшись ностальгії, вирішили залишити доріжці її першочергове призначення та назвати «Алеєю закоханих». 

Згідно з проектом, тротуар своєю мозаїкою буде відтворювати вишивку весільного рушника (кохання таки має привести до шлюбу), передбачені також арка у вигляді серця та затишні альтанки. З усього видно, що алея має стати улюб­леним місцем для фотографування молодят.  А може, й імітації весільної подорожі – інакше пояснити появу в проекті римських колон та статуї Венери Мілоської важкувато…

– Ми представляємо на розсуд громади своє бачення благо­устрою алеї, проте сподіваємось, що кам’янчани зможуть допов­нити концепцію власними ідеями, – прокоментував проект міський голова Михайло СІМАШКЕВИЧ. 

А поки жителі міста та влада обмірковують деталі благо­устрою, цього тижня до Лебединого озера повертаються його мешканці – пара білих лебедів, що зимувала в МЕНЦУМі.