П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
23 Березня 2012

З ПРИЦІЛОМ НА СПІВПРАЦЮ ТА ІНВЕСТИЦІЇ

21-22 березня в Хмельницькому проходила Міжнародна науково-практична конференція «Інноваційні форми міжнародного регіонального співробітництва» під головуванням губернатора Василя ЯДУХИ. 

Її учасниками стали делегації з Польщі, Хорватії, Румунії, Білорусії, Росії, громадські організації земляцтв Хмельниччини, знані науковці провідних вузів цих країн. 

Делегацію з Румунії зустрічали короваєм і піснями пред­ставники Кам’янеччини 20 березня в с.Жванець – на кордоні Чернівецької та Хмельницької областей. Голову румунської делегації Альбо ПЕЛІГРІНІ вразив гарний прийом кам’янчан. Він висловив сподівання на взаємовигідний результат перебування в Україні. 

Мета цієї конференції – виробити методи стимулювання соціально-економічного розвитку регіонів за допомогою міжнародного регіонального спів­робітництва. Впродовж останніх п’яти років вкладення іноземного капіталу в економіку області зросли в 2,5 рази. Наше місто також має позитивний досвід співпраці з іноземними інвесторами і чекає нових, адже у міської влади напоготові цілий пакет потужних проектів, які тільки й чекають на грошові вливання.

22 березня всі учасники конференції завітали до Кам’янця, де зустрілися з міським керівництвом та ознайомилися з досягненнями нашого міста у туристичній галузі, його потенціалом та інвестиційними потребами. 

Наталія ЯРОВА.