Середа, 24 Квітня 2024 р.
23 Березня 2012

КРУТЯТЬ, ЯК ЦИГАН СОНЦЕМ

В березні цього року уряд пропонує востаннє перейти на літній час. Кабмін радить Верховній Раді запровадити в Україні час другого годинного поясу (київський час) без щорічного переведення годинникової стріл­ки. Відповідний проект закону за­реєст­рували в парламенті. 

До речі, двічі на рік стрілки годинників переводяться в понад 100 країнах світу – це необхідно для того, щоб наблизити адміністративний час до сонячного. Хоча все більше країн від цієї практики від­мовляються.

Як пам’ятаємо, восени минулого року ВР вже намагалася скасувати в Україні практику переведення годинників (в останню неділю березня – на годину вперед, а в останню неділю жовтня – на годину назад), мовляв, це викликає пев­ні незручності. Та вже через місяць було прийнято рішення востаннє перевести годинника на зимовий час – щоб у ньому й залишитись. Та ненадовго.

У зв’язку з проведенням в Украї-

ні «Євро-2012», уряд пропонує на цей 

період залишити чинний в Україні порядок обчислення часу. Тож на літній час ми все-таки переходимо: о 3.00 ночі з суботи (24 березня) на неділю (25 березня) переводимо стрілки годинника на годину вперед.  

Наталія ЛІСАКОВСЬКА.