П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
23 Березня 2012

ЕТИКА У НАС НА РІВНІ

ЕТИКА У НАС НА РІВНІ10-17 березня в Кам’янці-Подільському проходив фінальний етап Всеукраїнського конкурсу «Учитель року», в якому взяли участь 27 найкращих учителів етики – переможців обласних конкурсів.

Перше місце в ньому виборола донецька вчителька Тетяна БАЙДАЧЕНКО. 

А от кам’янчанка Олена ТКАЧУК (на фото), учитель етики ЗОШ №6, посіла друге місце і стала лауреатом конкурсу. Інший кам’янчанин – учитель НВК №13 Олег ВЕРГУШ – представляв Хмельницьку область у Луганську, де паралельно проводився фінал «Учителя року» в номінації «Фізична культура». Олег Миколайович став дипломантом Всеукраїнського конкурсу.

У вівторок начальник міськуправлін­ня освіти Світлана СТАРЧЕНКО та Олена ТКАЧУК поділилися з журналістами враженнями від цієї неординарної події. Хоча конкурс проводиться з 1995 р., в нашому місті він відбувся вперше, так само вперше змагалися саме вчителі етики.

За цей час 17 кам’янецьких освітян стали переможцями і 27 – лауреатами обласних етапів. На всеукраїнському рівні здобуток міської освіти – 16 лауреатів і дипломантів та один переможець (1998 р. ним став Олег ДЕМЧУК). 

За словами Олени ТКАЧУК, котра має 18 років педагогічного стажу, щодо участі в конкурсі мала певні побоювання, адже за спеціальністю во­на – вчитель математики, тоді як за­звичай етиці навчають гуманітарії. Але 

5-річний досвід викладання етики, а також, напевно, рідні стіни допомогли Олені Ігорівні зламати стереотипи. Запорукою своїх досягнень вона назвала вдалу організацію конкурсу і допомогу в підготовці, яку вона отримала від міськуправління освіти, зокрема науково-методичного центру.