Вівторок, 23 Квітня 2024 р.
20 Квітня 2012

В ГАМАНЦІ ГРОШІ – НА НОГАХ КАЛОШІ

В ГАМАНЦІ ГРОШІ - НА НОГАХ КАЛОШІЧас від часу до редакції звертаються кам’янчани, які скаржаться на те, що оптовим ринком неможливо пройти у дощову погоду. Ця весна винятком не стала. Журналісти «ПОДОЛЯНИНА» спробували пройти ринком, не замочивши ніг. Експеримент не вдався: на кожному кроці – калюжі. Продавцям доводиться власноруч відмітати воду від кіосків і торгових точок, аби покупці змогли підійти і щось у них придбати. 

 – Ці калабані нам дуже набридли. Так страждаємо вже майже 10 років. Цілий день у мене ноги мокрі. І подивіться (показує на калоші, – ред.) – хіба це взуття для продавця? Покупці не доходять до мого кіоску через величезну калюжу, – скаржиться продавець одягу. 

– Люди не можуть дійти до наших прилавків через калюжі, а нам часто доводиться сидіти у мокрому одязі. Коли рясний дощ, вода тече з усіх боків. Нам доводиться працювати в таких умовах, аби заробити на проживання. І за такі умови платимо щомісяця від 500 до 1 тис. грн., залежно від місця та розміру кіоску. Ми зверталися до дирекції ринку з проханням вирішити проблему калюж, але віз і нині там. Окрім обіцянок чуємо: щось не подобається – забирайтеся, – обурюється інша продавчиня.

Із запитанням, чи не планують і яким способом позбутися калюж, ми звернулися до адміністрації ринку «Династія», 

– Ця проблема для нас не нова, ми її добре знаємо і намагаємося вирішити, – зазначив юрист «Династії» Віктор ЯБЛОНСЬКИЙ. – Поки що завершуємо будівництво м’ясо-молочного павільйону, який розташований на території оптового ринку. Плануємо, що після проведення туди комунікацій, зможемо влітку приступити до облаштування зливової каналізацій. Такий проект нам вартує близько 500 тис. грн. Будемо брати позику, щоб його завершити. До того ж, будівельні роботи ми робимо, але ринок не за­криваємо, щоб не позбавити 200 підприємців заробітку та мати кошти із орендної плати. Коли завершимо роботи, обов’язково запросимо журналістів газети «ПОДОЛЯНИН». 

Що ж, влітку побачимо, чи проблема вирішилася. А поки що одягаємо на ринок гумові чоботи, бо синоптики прогнозують дощову весну.