Четвер, 28 Березня 2024 р.
4 Травня 2012

ПЕРЕКОПИ – ГЕТЬ!

ПЕРЕКОПИ - ГЕТЬ!Приблизно з таким гаслом працюють цього тижня працівники КП «Міськтепловоденергія» у житловому мікрора­йоні, біля міської лікарні на вул.Матросова. 

Освоюючи кошти кредиту Світового банку на заміну каналізаційних мереж, тепер фахівці «МТВЕ» використовують нові методи. В стару за­лізну трубу вкладається пластикова труба меншого діаметру, яка просувається під землею за допомогою спеціального пристрою. Труби також з’єднуються за сучасною технологією і поступово спускаються під землю. Зовсім без перекопів, звичайно, не обійшлося. Але деякі заглиблення через сотню метрів – це не те, що повністю розритий мікрорайон, де облаштовано дитячі майданчики, паркувальні та зелені зони. Тим більше, що довжина мережі, котра замінюється, – понад 2 км, аж до каналізаційно-очисних споруд.

ПЕРЕКОПИ - ГЕТЬ!Аби продемонструвати вправність працівників підприємства, директор КП «МТВЕ» Валерій ГОРДІЙЧУК запросив учора міського голову Михайла СІМАШКЕВИЧА, його заступника Василя СТРОЯНОВСЬКОГО та журналістів. 

Нові технології, звичайно, справляють враження, але ще більше здивував, зокрема журналістів, вміст старої труби: чого тільки люди не викидають у каналізацію! Просто жах!