Четвер, 28 Березня 2024 р.
1 Червня 2012

ПРОЕКТ – НАШ, ГРОШІ – ШВЕДСЬКІ

Справа створення в Кам’янці «Центру сім’ї» в рамках шведсько-литовсько-українського проекту потроху просувається. 

Нагадаємо, що шведське місто Хьорлінг, литовське Укмерге та Кам’янець-Поділь­ський протягом трьох років спільно працюють над вирішенням проблем, що виникають в сім’ях. За цей час у зазначених містах уже відбулись конференції та зустрічі для обміну досвідом у цій сфері, а торік у м.Укмерге на кошти Євросоюзу було відкрито «Центр сім’ї». 

Тепер дійшла черга і до Кам’янця. 20-24 травня директор департаменту гуманітарної політики Альона КУЗЕМА та директор міського Центру соціальних служб для сім’ї, дітей і молоді Юлія ПОБЕРЕЖНА побували в Швеції з робочим візитом і представили наш проект створення «Центру сім’ї» на базі одного з приміщень міської лікарні. Його вартість – 2 млн. 200 тис.грн. Шведська сторона сприйняла проект схвально, залишається лише зачекати його обговорення на рівні шведського уряду та рішення щодо виділення коштів.  

Окрім презентації та обговорення проекту, відбулися робочі зустрічі із представниками різних соціальних служб, громадських організацій, начальником поліції з питання запобігання насиллю в сім’ї. 

Вл. інф.