Четвер, 25 Квітня 2024 р.
8 Червня 2012

МЕР ЦІКАВИТЬСЯ, ЩО ДУМАЄ МІСТО ПРО ДЕРЖАВНІ МОВИ

Вчора відбулось засідання фракції БЮТ в Кам’янець-Поділь­ській міськраді, на яке був запрошений міський голова Михайло СІМАШКЕВИЧ. Михайло Євста­фійович прокоментував «ПОДОЛЯНИНУ» результати спілкування з БЮТівцями. 

– Голова фракції Валентина ВОЛОШИНА запросила мене взяти участь у зустрічі, де серед інших питань розглядався її депутатський запит щодо проекту Закону України «Про засади державної мовної політики», – розповідає Михайло СІМАШКЕВИЧ. – Прозвучала пропозиція щодо скликання позачергової сесії міської ради, яка б мала прийняти чи не прийняти звернення до народних депутатів України з проханням не голосувати за цей законопроект.

Я, в принципі, не проти скликання сесії, але, на жаль, частішають випадки, коли фракція скликає позачергову сесію тільки тому, щоб вирішити якісь свої політичні питання. Я не готовий сьогодні сказати, буде позачергова сесія чи не буде, без погодження з громадою міста. В нас є Громадська рада (до її складу входять 67 громадських організацій) – успішність діяльності може про­демонструвати факт повернення 

623-го київського потяга: всі підписи, звернення, думки громади якраз були акумульовані цією організацією і стали вагомими аргументами для адміністрації Президента тощо.  

Я вважаю: чим більше людина знає мов і береже свою рідну, тим краще їй і країні, але без вивчення думки кам’янчан не маю підстав скликати сесію. Хоча, звичайно, вона може бути скликана за письмової згоди однієї третини депутатського корпусу.