Вівторок, 23 Квітня 2024 р.
27 Липня 2012

У КАМ’ЯНЦІ ВІТАЛИ ПОЛЯКІВ І ПРЕЗИДЕНТА

У КАМ’ЯНЦІ ВІТАЛИ ПОЛЯКІВ І ПРЕЗИДЕНТА25 липня з офіційним візитом до Кам’янця-Подільського прибула польська делегація в складі представників Канцелярії Президента Республіки Польща, Управління у справах ветеранів і репресованих осіб, а також Генерального консульства Республіки Польща у Вінниці на чолі з Генеральним консулом Кшиштофом СВІДЕРЕКОМ.

Метою приїзду стало освячення пам’ятної дошки, присвяченої польському поету і революціонеру Адольфу Янушкевичу (1803 – 1857 рр.), котрий деякий час жив у Кам’янці, та зустріч із ветеранами війська польського. В рамках візиту в пристінному корпусі Старої фортеці відкрито виставку робіт польських митців «Cztery» (детальніше про неї читайте в наступному номері «ПОДОЛЯНИНА»).

Делегати мали нагоду поспілкуватись і з місцевою владою. В сесійній залі міськвиконкому було обговорено майбутні та вже існуючі напрями співпраці Кам’янця-Подільського з Польщею. Міський голова Михайло СІМАШКЕВИЧ вручив гостям символічні подарунки та кам’янецькі сувеніри. Не залишився без приємного подарунка й Михайло Євстафійович, що­правда, не від польських гостей, а від місцевого перекладача, котрий при перекладі величав нашого мера, за аналогією до поль­сь­кого prezes (перша особа міста), президентом.