Четвер, 28 Березня 2024 р.
3 Серпня 2012

ВУЛИЦІ РОЗБИТИХ ЛІХТАРІВ

ВУЛИЦІ РОЗБИТИХ ЛІХТАРІВ У ніч на 29 липня на території Кафедрального собору Олександра Невського невідомі понівечили майже всі світильники, які прикрашали величні сходи до центрального входу собору. Причому ліхтарі не тільки вирвали, а ще й акуратно склали на купку, ніби щось демонструючи.

– Зламані світильники біля нашого храму – це не випадок, а результат зневаги до Церкви, яка, немов середньовічна чума, поширюється в умах наших співвітчизників, – зауважує протоієрей Тарасій Забудько. – Цікаво, що має коїтися в душах людей, які здатні на таке? Адже все біля храму та в самому храмі належить Богові. Отже, люди, які зробили це, підняли руки проти Бога. Чому? Що спонукало їх до цього? Невже в них немає батьків, які би змалечку вчили синочка чи доньку, що храм – це Дім Божий? Напевно, є. Проте, швидше за все, вони мало спілкуються з дітьми, бо останні частіше спілкуються з пляшкою пива та  комп’ютером чи телевізором… 

Таке хуліганство в нашому місті досить поширене. Побиті ліхтарі, смітники чи лавки на вулицях можна побачити часто, а спіймати когось на гарячому практично неможливо. 

– Випадки з побитими ліхтарями трапляються майже щомісяця, – розповідає директор департаменту ЖПДІ Сергій Середюк. – Останнім часом фіксувалися в парку відпочинку та біля Лебединого озера. Причому темпи руйнування перевищують темпи відновлення, та й у бюджеті коштів на часті ремонти не передбачено. І це ж не маленькі діти гралися… Такий у нас рівень самосвідомості. 

Наведені варварські дії складно пояснити логікою. Ймовірно, люди під впливом алкоголю шукають, куди би вивільнити свою енергію, і не знаходять нічого кращого, як нівечити своє ж місто. А корінь проблеми, як завжди, криється у вихованні…