Субота, 20 Квітня 2024 р.
7 Вересня 2012

БУДУЄМО КРАЩЕ МАЙБУТНЄ

БУДУЄМО КРАЩЕ МАЙБУТНЄНещодавно заступник місь­кого голови Василь СУКАЧ під час брифінгу розповів про стан справ із ремонтами та реконструкціями закладів осві­ти і охорони здоров’я.

Зокрема, Василь Олександрович зазначив, що на сьогодні інтенсивно ведеться реконструкція ДНЗ №19, що на Тімірязєва, 130, на яку нещодавно з Держбюджету було виділено 2 млн. 600 тис.грн. Роботи мають завершитися до кінця року, тож 2013 р. черга на садочки істотно зменшиться.

    Цього тижня нарешті запрацював сучасний рентгенапарат (вартіс­тю 1 млн. 800 тис.грн.), куплений для міста за кошти з Держ­бю­джету ще наприкінці минулого ро­ку. Під це обладнання виді­лили приміщення в лікарні №2 на вул.Франка та ще понад 200 тис. – на реконструкцію ка­бінету і встановлення апара­ту. Цими днями зроблено знімки першим пацієнтам. Також підходять до фінішу ремонтні роботи в амбулаторії сімейної медицини на Черемушках (у приміщенні колишньої «Аптеки матері і дитини»), від­криття якої планується за кілька тижнів. Ремонт і оснащення амбулаторії здійснюється коштом теперіш­нього власника – хмельницької мережі аптек «Фарм-Холдинг». Завершується реконструкція паркану лікарні №1 на вул.Пуш­кінській. За літо відреставровано муровану частину огорожі, її залишилось лише пофарбувати. Старі дерев’яні секції, що вже не підлягали ремонту, замінюються на елегантні ковані грати із символом медицини – чашею зі змією.    

Звісно, реконструкції потребує увесь периметр паркану, який на сьогодні зовсім не прикрашає центральної частини міста, тож міська влада планує поступово привести до ладу й решту огорожі лікарні.