Четвер, 28 Березня 2024 р.
28 Вересня 2012

ВСІ НА ВИБОРИ, А МИ – НА ДОПОМОГУ

Дмитро Савенко, Леся Беспала та керівник пошукової групи   родового коріння Савенка Сергій ІсаєнкоНаприкінці серпня міський голова Михайло СІМАШКЕВИЧ за дорученням голови ОДА області Василя ЯДУХИ вручив підприємцю Дмитру САВЕНКУ Почесну грамоту Хмельницької облдержадміністрації. 

Сьогодні Дмитро Михайлович – київський бізнесмен і меценат, але має кам’янецьке коріння. Час від часу він приїжджає на батьківщину. Тому ще раз із великим задоволенням разом з нашим мером об’їхав Кам’янець, дізнався, так би мовити, з перших вуст, про розвиток міста і перспективні проекти.

Зокрема, і про будівництво в місті спортивних майданчиків. Один з них – у центральному парку – споруджується виключно за спонсорські кошти. Долучитися до доброї справи вирішив і Дмитро Савенко.

Не залишилося байдужим серце серйозного чоловіка і до найменших кам’янчан. Не з порожніми руками завітав він до школи-інтернату №2 (директор Олена Козлова). Пральна машина-автомат, LCD телевізор, праски, садові лавки стануть у пригоді мешканцям інтернату.

ДНЗ №17 «Світлячок» (директор Леся Беспала), де виховуються діти, позбавлені батьківського піклування, отримав перші металопластикові вікна. Дмитру Михайловичу дуже хотілось подарувати цим дітям тепло, адже його батько також виріс у дитячому будинку – в с.Лісоводи.

Дмитро Савенко й досі шукає відомості про дитинство батька (детальніше про це – в «Подолянині» від 22 червня ц.р.) і не припиняє допомагати дітям. Відчуває в тому душевну потребу, тож під час спілкування із журналістами меценат наголосив, що жодного політичного забарвлення його справи не мають.