Четвер, 25 Квітня 2024 р.
12 Жовтня 2012

ІСТОРІЮ ТВОРЯТЬ БІОТЕХНОЛОГИ

11 жовтня на біотехнологічному факультеті ПДАТУ відбувся фестиваль «Біофест-2012». Традиція таких фестивалів бере початок ще з 2007 року. Спершу вони були присвячені одній із галузей тваринництва, але відтепер відображатимуть весь його спектр.

 Чимало глядачів зібрала виставка-ярмарок тварин.При всій різноманітності особливо вражали декоративні голуби і велетенські кролі й кури.

Біофест-2012– Я пару цих курей придбав у Німеччині за 2700 грн., – розповідає один з учасників виставки. – Догляд за ними й годівля такі ж, як і для звичайних, але досягають вони 7 кг. У нас їх не вирощують через високу ціну.  

Далі глядачі перемістилися на стадіон ПДАТУ, який заповнили майже вщерть – на них чекав виступ кінного театру «Козаки Поділля» із карколомними трюками.  

Апогеєм фестивалю стало кулінарно-мистецьке шоу «Смачний Біофест» в актовому залі. Команди кожного курсу факультету представили красиво оформлені столи з різноманітними стравами. Також кожна команда показала розважальні номери, а закінчився фестиваль посвятою першокурсників у студенти та презентацією гімну факультету.

– Колись міська влада навіть пропонувала проводити такі фестивалі у Старій фортеці, – розповідає декан факультету Микола Повозніков, – але нам краще в рідних стінах. Студенти повинні відчути, що історію творять саме вони.