П'ятница, 29 Березня 2024 р.
19 Жовтня 2012

ДО КОГО МОЛЯТЬСЯ РЯТУВАЛЬНИКИ?

ДО КОГО МОЛЯТЬСЯ РЯТУВАЛЬНИКИ?У кам’янецьких рятувальників з’явився оберіг. 16 жовтня на території 5-ї державної пожежно-рятувальної частини, що на пр.Грушевського, архієпископом Кам’янець-Подільським і Городоцьким ФЕОДОРОМ була освячена каплиця Ікони Божої Матері, іменованої «Неопалима Купина».

Вона збудована менш ніж за 2 роки спільними зусиллями керівництва Територіального управління МНС, меценатів і самих рятувальників. Аби побувати на урочистому освяченні, від мирських справ відірвалися представники міської влади, керівництво Територіального управління МНС та Держтехногенбезпеки в Хмельницькій області, також депутати, особовий склад пожежно-рятувального підрозділу, віряни, меценати й журналісти.

– Символічно, що Неопалима Купина – покровителька пожежників і рятувальників, – каже начальник прес-служби ТУ МНС України в Хмельницькій області Андрій КОЗАК. – За православним повір’ям, ця ікона захищає помешкання людей від різних стихій. Тож тепер вона обе¬рігатиме кам’янчан і благословлятиме рятувальників на їхню благородну справу.