П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
2 Листопада 2012

МІСТО ДУШИТЬ ДРОТОВА ПАВУТИНА

Нараду веде Олександр БАБЧИНСЬКИЙНевпорядковані кабелі телекомунікаційних мереж на фасадах, у під’їздах і на вулицях міста впали в око міській владі. Та біда не тільки в тому, що дротові клубки, які хаотично звисають, псують естетичний вигляд Кам’янця. Останньою краплею стали самовільно пробиті перфораторами отвори під кабелі в стінах житлових будинків і численні скарги від кам’янчан.

Саме тому 26 жовтня директор департаменту ЖПДІ Олександр БАБЧИНСЬКИЙ зібрав представників ЖЕКів, ОСББ і теле¬комунікаційних компаній, що надають від¬повідні послуги в місті («Імпульс ТБ», «Укртелеком», «Мітел», «Ки¬їв¬стар», «Crazy Net¬work» то¬що).

Продемонстровані Олександром Васи¬льо¬вичем фотографії змалювали проблему в усій її красі – місто таки потерпає від дротового полону.

– Подивіться: на цих дротах у під’їздах і на горищах хоч білизну розвішуй, – коментує фото Олександр Бабчинський. – А ось тут добре видно, що отвір для кабелів вибитий перфоратором і замащений розчином. Часто монтажники це роблять навіть без відома своїх директорів. І в результаті ми маємо проблеми восени, під час підготовки будинків до опалювального сезону. До того ж, я думаю, ваші технічні працівники не є фахівцями, аби визначити безпечне місце для свердління стіни, не знаючи, де стик панелей і де це можна робити. Тому попрошу з цим не жартувати! Такі роботи потрібно планувати та погоджувати.

До речі, саме на псування стіни скаржаться в листі до департаменту жителі будинку на вул.Пушкінська: «Працівники

одного з Інтернет-провайдерів перфоратором пробили дірки в горищі та на сходинкових маршах, а також зіпсували внутрішні стіни під’їзду. Наш будинок з початку екс¬плуатації перебуває в аварійному стані.

А його ще й добивають».

Відтепер, за словами директора департаменту, монтажні роботи виконуватимуться тільки після його дозволу, погодження від ЖЕКів та визначення спеціалістом місця для ведення кабелю.

Ще одне болюче питання – перехід мереж від опори на будинок. Аби прибрати дротову павутину, що нависає в повітрі, провайдерам запропонували найняти організацію, яка б мала спеціальну техніку, аби провести кабель під землею, або ж самим закупити таке обладнання.

Наразі Олександр Бабчинський в усній формі зупинив усі роботи з монтажу нових ліній, зокрема в будинках, підпорядкованих ЖЕКам. Також порадив запозичити досвід вирішення такої проблеми в інших міст і призначив зустріч через тиждень, аби встановити спільні для всіх правила гри.