Субота, 20 Квітня 2024 р.
16 Листопада 2012

А БІЛ ГЕЙТС І НЕ ЗНАЄ…

Олександр ПРОНІНПоки невідомо засновнику Майкрософту, що в Кам’янці-Подільському позавчора було закладено фундамент нової Кремнієвої (чи, як кажуть, Силіконової) долини, а саме – презентовано проект «Регіон ІТ», покликаний перетворити наше місто на центр інформаційних технологій. 

В ініціаторів проекту доволі амбітні плани – інтегруватися у глобальний ринок інформативних технологій, перевагами якого є можливість працювати на відстані.

За словами генерального директора «Регіон ІТ» Олександра ПРОНІНА, за сприятливих умов 2015 р. експорт у цій сфері послуг випередить експорт металургійної промисловості. Проте основною перешкодою є відсутність кваліфікованих фахівців.

Заповнити цю прогалину може в тому числі й тренінговий центр, на відкритті якого червону стрічку перерізав разом з Олександром ПРОНІНИМ міський голова Михайло СІМАШКЕВИЧ у компанії директора департаменту економіки та розвитку інфраструктури міста Володимира ХМЕЛЮКА.

Як розповів виконавчий директор «Регіон ІТ» Олександр ХАПКО, навчальні курси допоможуть на рівні користувачів і програмістів опанувати «1С:Підприємство», web-орієнтовані рішення та мобільні технології. Розташувався центр на вул.Чехова, 2. Курси платні, але учасники проекту планують 25% слухачів навчати безкоштовно, таку пільгу передбачено для обдарованої молоді. Козирем проекту є зобов’язання працевлаштовувати випускників курсів.

Проте тренінги – це лише частина великого проекту, кінцева його мета – створення потужного центру, що виготовлятиме якісний програмний продукт, здатний гідно конкурувати з розробками

ІТ-корпорацій світового рівня. Чи, принаймні, співпрацювати з ними.

Про серйозність намірів команди «Ре¬гіон ІТ» може свідчити рівень презентації проекту, для участі в якій спеціально до Кам’янця приїхали провідні фахівці галузі, серед яких голова оргкомітету iForum, за¬сновник Української банерної мережі Олексій МАСЬ, засновник бізнес-інкубатора GrowthUp Денис ДОВГОПОЛИЙ, голова ВГО «Співтовариство ІТ-директорів України» Володимир БУЗМАКОВ, директор від групи компаній «Сітіс» Артур РЕДІН, керуючий партнер навчального центру «КМ-Коrе» Ігор ПАЛАМАРЧУК.

Ті, хто хоче стати частиною перетворення Кам’янця на центр інформаційних технологій та помірятися силами з Білом Гейтсом, можуть почерпнути більше інформації на сайті: http://regionit.com.ua