П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
23 Листопада 2012

ТЕПЛО: ПІДТЯГУЄМО РЕЗЕРВИ

19 листопада відбулася 35-а (позачергова) сесія міської ради. Депутатський корпус терміново зібрався, зважаючи на складну ситуацію з розрахунками за газ.

«ПОДОЛЯНИН» минулого тижня повідомляв про обмеження лімітів для підприємств теплоенергетики як України, так і Кам’янця, в результаті чого стає неможливим подавати тепло в домівки кам’янчан у повному обсязі.

Як було оголошено на сесії, нинішня ситуація ще загрозливіша. НАК «Нафтогаз» України вимагає 60-відсоткову передоплату за блакитне паливо, інакше газу можна взагалі не побачити. Потрібна сума – ні мало ні багато – 4 млн.грн., а термін проплати – 10 днів. Скрутне становище підприємства перш за все пояснюється заборгованістю самої держави, а саме – невідшкодованою різницею в тарифах, що сягає 65 млн.грн. Поки що уряд тільки обіцяє віддати ці гроші, проте зимі байдуже, і пригальмовувати свій прихід вона не збирається.

Збагнули це і депутати міськради – своїм рішенням вони виділили 2 млн.грн. на збільшення статутного капіталу КП «Міськтепловоденергія» для поповнення обігових коштів.

Решту підприємство планує зібрати зі споживачів. І хоча на сьогодні проплата населення доволі сумлінна – 90-95%, накопичений раніше борг мешканців складає 5 млн.грн. Не без гріха і бюджет.

Обговорюючи вищезгадані проблеми, народні обранці торкнулись питання ймовірності підвищення тарифів. Міський голова Михайло СІМАШКЕВИЧ зазначив, що поки не планується, принаймні, під час відвідування НКРЕ (ця комісія встановлює тарифи) виступали проти підвищення вартості комунальних послуг.

Також на засіданні сесії депутати внесли зміни до міського бюджету, а враховуючи фінансове становище комунального підприємства «Міський стадіон ім.Г.Тонкочеєва», надали йому пільгу при сплаті податку на землю на 2013 р.