Четвер, 25 Квітня 2024 р.
30 Листопада 2012

МІСТ БЛАГОДІЙНОСТІ В МІСТІ МОСТІВ

23 листопада в Кам’янці-Подільському відбулась добра і зворушлива подія. В місті побільшало ще на кількох людей з відкритим серцем, котрі мають сили і бажання допомогти ближньому.

Михайло СІМАШКЕВИЧ та Дмитро САВЕНКОЙдеться про уродженця Ка¬м’я¬неччини, київського підприємця і мецената Дмитра САВЕНКА, який заснував обласний Благодійний фонд «МіСт» і назвав його на честь батька – Михайла САВЕНКА. Презентація фонду від¬булась минулої п’ятниці.

– Поштовхом до створення благодійного фонду стало бажання допомогти дітям, котрі позбавлені батьківського піклування, – каже Дмитро Михайлович, котрий приїхав на презентацію фонду разом з дружиною Наталією та доньками Діаною і Вікторією. – Для нашої родини це дуже важливо. Мій тато сам виховувався в дитячому будинку в с.Лісоводи Городоцького району. До того під час війни 4-річним хлопчиком він потрапив до Кам’янця. Все життя розшукував своє коріння, тепер це роблю я за допомогою спеціально створеної пошукової групи на чолі з Сергієм ІСАЄНКОМ, який тепер став і президентом новостворюваного фонду.

Початок благодійної діяльності розпочався ще за життя мого батька, ми допомагали Лісоводській школі, тепер продовжуємо цю справу в Кам’янці-Подільському. До речі, мій батько – містобудівник, за його участю збудовано міст «Стрімка лань». Тому назва фонду невипадкова, до того ж міст – це символічний зв’язок між тими, хто потребує підтримки, і тими, хто її може надати.

«ПОДОЛЯНИН» уже писав про допомогу від нашого земляка для школи-інтернату №2, дитячого садка №17, інші проекти, які не залишилися непоміченими. Під час презентації фонду міський голова Михайло СІМАШКЕВИЧ вручив Дмитру Савенку відзнаку «За заслуги перед міською громадою», а Сергію Ісаєнку – Почесну грамоту виконкому міськради.

– Ми хочемо подякувати за розуміння та підтримку мерії міста на чолі з Михайлом Сімашкевичем, міському управлінню освіти і науки в особі Світлани Старченко та висловити сподівання на подальшу тісну співпрацю, – зазначив Сергій Ісаєнко. – Наша щира вдячність співорганізаторам святкового концерту – директору школи-інтернату №2 Олені Козловій, директору ДНЗ №17 «Світлячок» Лесі Беспалій і директору Лісоводської ЗОШ Оксані Михайловій.

Сподіваємось, що фонд об’єднає однодумців, незалежно від того, де вони проживають, підприємці вони чи просто добрі люди. Головне – щоб мали бажання побудувати міст допомоги на Хмельниччині.

І хоча офіційно фонд запрацює через місяць-півтора, благодійна діяльність печаток і підписів не чекає: в день презентації учні школи-інтернату №2 в дарунок отримали комплекти спортивних стіноктренажерів, а вихованці ДНЗ №17 – 40 ліжок з новими матрацами та наступну партію пластикових вікон.

До дитячого садочка разом з батьком завітали дружина і доньки Дмитра Михайловича, котрі від свого імені подарували дітям групи притулку іграшки.