Четвер, 28 Березня 2024 р.
7 Грудня 2012

ЯК СПРАВИ У РОМЕО ТА ДЖУЛЬЄТТИ?

ЯК СПРАВИ У РОМЕО ТА ДЖУЛЬЄТТИ?На Кам’янець насунулася справжня зима зі снігом і морозом, тому лебеді Ромео і Джульєтта, які довгий час милували око кам’янчан, переселилися на зимівлю до ЕНЦУМу.

– Лебеді тут мають власну хатинку та міні-басейн, де зможуть комфортно перезимувати, – розповідає ветеринарний лікар центру Ілля ТКАЧ. – А коли навесні повернуться на Лебедине озеро, ми облаштуємо для них гніздо, аби вони могли розмножуватися. Альтанка все-таки більше для краси, для лебедів вона незручна.

Про незручність альтанки нам також розповів кам’янчанин Федір Мартинович, який нещодавно завітав до редакції. Чоловік щиро переймається долею птахів. Майже щоранку він із гостинцем приходив до Лебединого озера, а Ромео і Джульєтта, щойно забачивши свого друга, швидко пливли йому назустріч. Він приносив їм листя кульбаби, яке збирав у парку, та подрібнені на тертці моркву, буряк і капусту.

– Я сам пройшов війну і голод, – розповідає він, – тому не можу бути байдужим до лебедів. Я підгодовую їх іще з літа.

Однак Ілля Ткач запевнив нас, що з харчуванням у птахів усе гаразд.

– Я щодня годую їх спеціальним кормом (рибою, яйцями, хлібом, капустою тощо). А наступної весни ми плануємо встановити біля Лебединого озера табличку з інформацією про лебедів та їхній раціон, аби всі знали, чим їх можна підгодовувати.