П'ятница, 29 Березня 2024 р.
7 Грудня 2012

САКЕ ІЗ САКАТА – ЗА ЗДОРОВ’Я АКІХІТО

Перша зустріч у вересні 2012 р.Кам’янець-Подільський виявився єдиним містом, керівництво якого запросили на урочистий прийом, організований 5 грудня в одному зі столичних готелів Посольством Японії в Україні з нагоди дня народження імператора Японії АКІХІТО.

Посол Японії Тоічі САКАТА радо зустрів кам’янецького міського голову Михайла СІМАШКЕВИЧА словами: «А це мер такого красивого міста…».

Знайомство Михайла Євстафійовича з послом відбулося восени, коли японська делегація перебувала з робочим візитом у Хмельницькій області. При нинішній зустрічі пан Саката ще раз відзначив неповторну красу нашого краю та пообіцяв посприяти в отриманні грантової допомоги людської безпеки «Кусаноне», що спрямована на підтримку проектів, представлених неурядовими організаціями та іншими неприбутковими установами.

Як відомо, уряд Японії надав вагому фінансову підтримку для покращення медичного обладнання різним областям України. Починаючи з 2002 р. в Україні в рамках цієї програми реалізовано 67 проектів, на загальну суму 4,2 млн. доларів США.

Яна МЕЛЬНИЧУК, прес-служба міськради.