П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
7 Грудня 2012

ПЕРШИЙ СНІГ: ДІТИ РАДІЮТЬ, ДОРОСЛІ ПРАЦЮЮТЬ

Перший сніжок порадував дітлахів, а от водіям і комунальникам додав клопотів. Побачивши 3 грудня за вікном білих мух, міський голова Михайло Сімашкевич оголосив план «Ожеледиця» і терміново скликав штаб з надзвичайних ситуацій. Перше засідання відбулося о 19.10. Одразу ж комунальники кинулися боротися із природним явищем – посипати протиожеледною сумішшю міст «Стрімка лань», дороги та тротуари. Але поки що обмежилися лише центральними вулицями. І це вже обурило тих, кому щодня доводиться їздити малолюдними провулками, мовляв, черга до них так і не доходить.

Запрацювала і «швидка транспортна допомога». Вона рятуватиме вантажівки та легковики, які буксують і створюють аварійні ситуації. Загалом ситуацію на дорогах пантрують даішники, які повідомили, що за шість днів зими в місті не сталося жодної ДТП чи автомобільної пробки у зв’язку з ожеледицею.

Як зустріли перший сніг працівники КП «Комбінат благоустрою», дізнаємося в директора підприємства Віктора КОЛОДНІЦЬКОГО.

– Зима прийшла вчасно, і до її візиту ми підготувалися. Маємо 19 одиниць техніки. Хоч вона і старенька, але готова до роботи на 90%. 26 працівників відповідають за стан тротуарів і доріг нашого міста. Зі снігом та ожеледицею ведемо боротьбу цілодобово, розчищаємо, посипаємо сумішшю солі та гранітного відсіву. Посипкової суміші маємо 2 тис. т, днями департамент житлово-комунального господарства має придбати стільки ж, тоді на всю зиму ви¬стачить. А проблемою для всіх комунальників є недостатнє фінансування.

Директор КП «Інспекція з контролю за благоустроєм та санітарним станом міста» Петро СОЛЯРИК теж оголосив війну ожеледиці. Наразі працівники підприємства, з метою уникнення травматизму, проводять профілактично-роз’яснювальну роботу з керівниками ЖЕКів, ОСББ, підприємств, власниками приватного сектору щодо прибирання снігу, забезпечення вільного руху пішоходів і встановлення на сходах і пандусах протиковзних килимків. Тих, хто нехтуватиме правилами благоустрою, буде притягнуто до адмінвідповідальності та стягнуто штраф: з фізичних осіб – у розмірі 340-1360 грн., а з юридичних – 850-1700.

Наші комунальники активно кинулися в бій, хоча сніг поки що лишень притрусив землю. Головне, щоб той запал до кінця зими нікуди не подівся.