П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
21 Грудня 2012

МІСТО БЕЗ СТАТУТУ, ЯК ВЕСІЛЛЯ БЕЗ НАРЕЧЕНОЇ

МІСТО БЕЗ СТАТУТУ, ЯК ВЕСІЛЛЯ БЕЗ НАРЕЧЕНОЇ36 депутатів узяли участь у роботі 36-ї сесії міськради, що відбулась 18 грудня.

Перед початком розгляду питань порядку денного слово надали голові міськрайонного товариства інвалідів Тамарі СОСНОВСЬКІЙ, котра подякувала депутатам за підтримку, зокрема і під час відзначення 20-річчя товариства.

Ще одним позаплановим, але, як виявилось, доречним, на думку кам’янецьких депутатів, стало рішення надіслати Голові ВРУ Володимиру РИБАКУ, його заступникам, а також нашому нардепу Володимиру МЕЛЬНИЧЕНКУ вітальні листівки у зв’язку з обранням.

Найдискусійнішим стало питання затвердження Статуту територіальної громади Кам’янця-Подільського. Депутат міськради Сергій АКИМОВИЧ зачитав звернення від імені голів трьох міських організацій партій: «Батьківщина», «Свобода» та «Удар», що закликає не приймати Статуту. Мовляв, зважаючи на те, що відбувається в країні, зокрема у громад відібрали право проводити місцеві референдуми тощо, прийняття Статуту є «фіговим листком». Альтернативою рішенню було запропоновано звернутися до Президента з вимогою привести законодавство України у відповідність з Європейською хартією місцевого самоврядування.

Після численних виступів депутатів і співдоповідачів з питання: секретаря міськради Василя СЕНЮКА, керуючого справами міськвиконкому Валентини СТЕЛЬМАХ і директора департаменту правового супроводу Наталії САВЧУК, Статут таки було затверджено. Найпереконливішими були аргументи про необхідність прийняття документа: незабаром при виділенні бю¬джетних коштів будуть вимагати наявність Статуту. По-друге, без Статуту претендувати на гранти міжнародних організацій стане неможливим.

А те, що міська влада прагне вигравати гранти, продемонструвало таке рішення – затвердження заявок на отримання грантової допомоги проектам людської безпеки програми «Кусаноне» (Японія) та співфінансування за ними в разі їх задоволення. Пізніше стане відомо, що саме вирішать підтримати японці: забезпечення екстреної діагностики та меддопомоги вагітним і новонародженим; придбання медобладнання для СШМД чи встановлення пластикових вікон у дитсадках і школах.

Заступник міського голови Василь СУКАЧ доповів про те, які міжнародні, всеукраїнські, регіональні та загальноміські заходи чекають на нас 2013 р.

Враховуючи заслуги енергетиків у модернізації міських мереж, відзнакою міської ради «Честь і шана» нагороджено начальника Кам’янець-Подільського МРЕМ Бориса ЧОРНОГО.

Також сесія вкотре повернулася до дискусії щодо герба міста, розглянувши геральдичний опис малого, середнього та великого гербів міста в новій редакції.

Новорічного настрою сесії додала «грошова» ялинка, виготовлена учнями міста, яку подарувала міському голові Михайлу СІМАШКЕВИЧУ начальник міськуправління освіти і науки Світлана СТАРЧЕНКО.

Про решту прийнятих депутатами рішень можна дізнатися на офіційному сайті міськради.