Четвер, 18 Квітня 2024 р.
25 Січня 2013

ДРІБНІ КЛІТИНКИ У БЮДЖЕТНИХ ВИДАТКАХ

Про бюджет «у дрібну клітинку» вирішили поговорити на черговому засіданні депутатського клубу. 24 січня місцеві депутати дискутували про майбутні видатки з бюджету розвитку міста та розподіл його коштів 2013-го.

Обговорювали народні обранці і кошториси передбачених на поточний рік робіт. Адже все заплановане комунальниками на 2013-й, як зазначає заступник міського голови Сергій БАБІЙ, коштуватиме місту чимало. Зокрема, фінансування потребують проекти з капітального ремонту мереж вуличного освітлення (500 тис.грн.), реконструкції зливової каналізації

(300 тис.грн.), капітального ремонту тротуарів (400 тис.грн.), капітального ремонту з диспетчеризацією ліфтів, які відпрацювали 25 років (1 млн.грн.), а також ка¬пітального ремонту покрівель (500 тис.грн.) та аварійних будинків (100 тис.грн.).

Зачепили на депутатському клубі й питання підвищення тарифів на вивезення побутового сміття. З цього приводу виступив директор КП «Спецкомунтранс» Сергій ГЖЕБОВСЬКИЙ, який пояснив депутатам, що підвищення тарифів –

об’єктивна необхідність для зовсім нерентабельного комунального підприємства. Поповнити статутний капітал «Спецкомунтрансу» цьогоріч планують на 185 тис.грн.

Говорили депутати і про стан виконання доручень виборців 2012-го. З цього питання звітував секретар міськради Василь СЕНЮК. Однак саме тут у депутатів виникло чи не найбільше запитань. Адже на поточний рік вони напланували багато і хотіли почути радше про майбутні плани з виконання їхніх передвиборчих обіцянок, ніж про те, що виконати вже не вдасться.

Рішення ж, за підсумками дискусій, депутати прийматимуть уже 29 січня на черговій сесії міськради.