Четвер, 25 Квітня 2024 р.
8 Лютого 2013

СОЦЗАХИСТ ВАЛИТЬСЯ

СОЦЗАХИСТ ВАЛИТЬСЯБудівля на вул.Шевченка, 26, у якій розташовані три держустанови, руйнується просто на очах. Наприкінці XIX – на початку XX ст. в ній функціонувала Подільська казенна палата. Нині тут розмістилися міське управління праці та соціального захисту населення, міський Центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, а також міськрайонний відділ державної інспекції техногенної безпеки України управління держтехногенбезпеки у Хмельницькій області. З будівлі, зведеної ще у 1897-1898 рр. та занесеної до переліку пам’яток  

національного надбання, шматками відвалюються карниз та пілястри, а фасад просить капітального ремонту.

Ця проблема не дивина для міських чиновників. Як повідомив заступник міського голови Василь СУКАЧ, депутатами міської ради виділено 100 тис.грн. на виготовлення проектно-кошторисної документації. Над нею вже розпочали роботу місцеві фахівці.

СОЦЗАХИСТ ВАЛИТЬСЯ– Коли отримаємо інформацію, в скільки обійдеться капітальний ремонт, тоді будемо залучати кошти з місцевого, обласного та Державного бюджетів. Нині ж ситуація критична. 2005 року так-сяк зробили ремонт даху, але ринви постійно забиваються, тому їх мало не щотижня доводиться чистити, – додав Василь Олександрович.

У місті це не єдиний об’єкт, що перебуває в аварійному стані, їх десятки. Зокрема, і ЗОШ №8, де кілька років тому поремонтували фасад, який нині чомусь обвалюється…

Чиновники розводять руками – коштів на ремонт об’єктів постійно бракує. Можливо, щось і вдасться виділити, але вже після перегляду бюджету. А, можливо, більш доречно було б якісніше і з першого разу виконувати роботи?!