Субота, 20 Квітня 2024 р.
8 Лютого 2013

МЕР ПЕРЕЧИТУЄ СВОЮ ПЕРЕДВИБОРЧУ ПРОГРАМУ

На початок березня заплановано чергове засідання сесії міськради, одним з основних питань якої буде звіт міського голови про діяльність органів виконавчої влади за минулий рік. Зважаючи на те, що обсяг звіту зазвичай тягне на невелику книжку, засоби масової інформації, як правило, обмежуються констатацією події та цитуванням декількох доленосних фраз. Не факт, що всі депутати міськради, котрим видається повний обсяг спільних звершень, детально доносять до своїх виборців результати річної роботи, адже активні звіти вводяться в моду, як правило, тільки перед виборами. Тому «ПОДОЛЯНИН» вирішив започаткувати рубрику «Звітуємо перед громадою», і першим її героєм стає перша особа в місті – міський голова Михайло СІМАШКЕВИЧ. Ми не розмінювалися на дрібниці (тобто звіт на рік), а запропонували меру пройтися з червоною пастою пунктами його передвиборчої програми, яка має 14 позицій.

Якщо кам’янчани матимуть раціональні пропозиції щодо вдосконалення роботи міської влади в тому чи іншому напрямку, вони можуть викласти їх у письмовому вигляді та занести до редакції нашої газети. Ми в свою чергу передамо думку громади міському голові, котрий розпочинає розповідь про виконання своєї передвиборчої програми з головного – тобто здоров’я.

«ОНОВЛЕННЯ МЕДИЧНОЇ ГАЛУЗІ З МАКСИМАЛЬНО

БЕЗКОШТОВНИМ ОБСЛУГОВУВАННЯМ»

Михайло СІМАШКЕВИЧ«Перш ніж розповісти про роботу над виконанням цього пункту програми, я б хотів зауважити, що всі справи, всі позитивні зрушення в будь-якій сфері життя нашого міста – це результат спільних зусиль команди моїх заступників, депутатів міської та обласної рад, керівників організацій і підприємств міста. За ці два роки нам вдалося налагодити стосунки з державними органами. А також – з нашими земляками, котрі, маючи можливість, почали допомагати рідному місту та усвідомили, що Кам’янець – наш спільний дім, і він потребує нашої турботи.

Отже, одним із масштабних кроків міської влади разом із працівниками медичної галузі стало впровадження в життя програми відкриття у мікрорайонах міста амбулаторій сімейної медицини з новим медичним обладнанням. Так, функціонування більшості амбулаторій дає змогу відвідувачам лікуватися в умовах денного стаціонару, робити ЕКГ, отримувати фізіотерапевтичні процедури, проходити лабораторні обстеження.

Попри те, що створення амбулаторій потребує значних коштів (на відкриття медичного закладу нового типу на 

вул.Васильєва, 15 було витрачено близько 2 млн.грн.), цей проект поступово втілюється в життя.

На сьогодні в місті функціонують уже десять амбулаторій, остання з яких відкрилася нещодавно у мікрорайоні Черемушки.

Долучились до справи запровадження амбулаторій сімейної медицини і приватні підприємці. Так, за сприяння Ігоря Ковальського було відкрито амбулаторію сімейної медицини в новому сучасному кварталі міста «Нова Будова».

Пацієнти амбулаторій зазначають, що задоволені наданням медичної допомоги персоналом, і відзначають неабияку зручність, адже тепер їм не потрібно їхати до міста на прийом до лікаря і вистоювати чималі черги під кабінетами у міській лікарні.

Не менш важливою подією в житті медичної галузі міста за два роки стало придбання новітнього медичного обладнання: рентгенапарата та фіброгастроскопа. Найсучаснішого обладнання такого типу в нашому регіоні не має навіть обласний центр. За два роки для Кам’янця-Подільського також було придбано датчики для УЗД-апарата, 12 сучасних кардіографів, введено в експлуатацію комп’ютерний томограф, дитяча поліклініка отримала сучасний апарат для проведення ультразвукової діагностики, було придбано автоклав ГК-100.

На початку 2012 р. в місті постала проблема з фінансуванням ліків для пільгових категорій населення. Вони мали змогу в одній з аптек міста отримувати пільгові рецепти на ліки, проте через недофінансування із Державного бюджету 65 тис.грн. така можливість могла зникнути. І тільки завдяки нашим підприємцям, котрі відгукнулися на прохання міської влади, було зібрано необхідні кошти, аби продовжити фінансування пільгових рецептів для ветеранів та інвалідів війни.

У зв’язку з відсутністю належного державного фінансування, також силами благодійників було відремонтовано операційний блок у хірургічному відділенні, проведено капітальний ремонт санітарного вузла хірургічного відділення та палат для ветеранів Великої Вітчизняної війни в міській лікарні.

На сьогодні в наших планах – реформувати дитячу поліклініку, змінити її місцезнаходження та оновити медичне обладнання. Зібрані під час церемонії вручення «Відзнаки року – 2012» благодійні внески в сумі близько 11 тис.грн. будуть спрямовані на створення палати для учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

У медицини багато проблем, і для їх вирішення, для подальших змін іноді потрібні не лише кошти та час, а й рішення державного рівня.

Міський голова

Михайло СІМАШКЕВИЧ».