Четвер, 25 Квітня 2024 р.
15 Лютого 2013

МІСЬКИЙ ГОЛОВА ПРОТИ ПРОДАЖУ АЛКОГОЛЮ В НІЧНИЙ ЧАС

У «ПОДОЛЯНИНІ» від 8 лютого в рубриці «Звітуємо перед громадою» міський голова Михайло СІМАШКЕВИЧ почав розповідь про виконання своєї передвиборчої програми, яка має 14 позицій. Минулого тижня наші читачі ознайомилися зі змінами в медичній галузі, а у цьому номері газети Михайло Євстафійович розповідає про обмеження продажу алкогольних напоїв у місті, яке було задеклароване в його зобов’язаннях. 

Нагадуємо, що кам’янчани, котрі матимуть раціональні пропозиції щодо вдосконалення роботи міської влади в тому чи іншому напрямку, можуть викласти їх у письмовому вигляді та занести до редакції нашої газети. Ми в свою чергу передамо думку громади міському голові.

«ВПРОВАДЖЕННЯ ЗАБОРОНИ ПРОДАЖУ АЛКОГОЛЮ В МІСТІ У ВЕЧІРНІЙ ЧАС З 22.00»

Михайло СІМАШКЕВИЧ«Заборонити населенню вживати алкоголь ніхто не в змозі, і яскравий тому приклад – невдалий експеримент радянської влади зі знищення виноградників з метою зупинити поширення алкоголізму. Проте, якщо обмежити продаж алкоголю, ефективність боротьби все-таки буде більшою, і майже три роки тому Кам’янець-Подільський долучився до числа міст, які це зробили.

Зокрема, на сесії міської ради 2010 р. було прийнято рішення «Про обмеження продажу алкогольних напоїв та пива на території м.Кам’янця-Подільського». Згідно з ним, на території міста забороняється продаж цих товарів у торговельній мережі (крім закладів ресторанного господарства) з 23.00 до 8.00.

Виконання цього рішення не залишилось тільки писаним правилом на папері, а насправді сьогодні функціонує. Саме тому зменшилася кількість людей, які гуляють вулицями в нетверезому стані.

Жорстко контролюються і заклади торгівлі. У випадку, коли буде з’ясовано, що якийсь магазин здійснює продаж алкогольних напоїв у заборонений час, відповідні органи анулюють його ліцензію.

На моє глибоке переконання, ми повинні показувати приклад здорового способу життя наступному поколінню. На жаль, до цього нас зобов’язує і сумна статистика: як відомо, Україна посідає перше місце в світі за дитячим алкоголізмом.

Обмеження продажу алкоголю в Кам’янці-Подільському насправді дає змогу зменшити кількість випадків вживання алкоголю неповнолітніми і 

неабияк вітається громадськістю міста, а особливо батьками.

Міський голова

Михайло СІМАШКЕВИЧ».