П'ятница, 29 Березня 2024 р.
22 Лютого 2013

МІСЬКИЙ ГОЛОВА ПРО ПРОМИСЛОВІСТЬ МІСТА

У «ПОДОЛЯНИНІ» від 8 та 15 лютого в рубриці «Звітуємо перед громадою» міський голова Михайло СІМАШКЕВИЧ розпочав розповідь про виконання своєї передвиборчої програми, яка має 14 позицій. Наші читачі ознайомилися зі змінами в медичній галузі, дізналися про обмеження продажу алкогольних напоїв у місті, які були задекларовані в його зобов’язаннях. Сьогодні Михайло Євстафійович наводитиме дані щодо післякризового відродження промислових підприємств.

Нагадуємо, що кам’янчани, котрі матимуть раціональні пропозиції щодо вдосконалення роботи міської влади в тому чи іншому напрямку, можуть викласти їх у письмовому вигляді та занести до редакції нашої газети. Ми в свою чергу передамо думку громади міському голові.

«ПІСЛЯКРИЗОВЕ ВІДРОДЖЕННЯ ПРОМИСЛОВИХ ПІДПРИЄМСТВ»

Михайло СІМАШКЕВИЧ«Цей пункт вказаний першочерговим у моїй передвиборчій програмі.

Кам’янець-Подільський – багатогалузеве індустріальне місто, в якому нараховується близько 130 промислових підприємств. Проте ні для кого не секрет, до якого стану фінансово-економічна криза довела промисловість не лише Кам’янця, а й країни загалом. Однак на сьогодні в нашому місті є позитивні зрушення в цій галузі.

Починаючи з 2010 року, в промисловості міста спостерігається позитивна тенденція нарощування обсягів виробництва та реалізації продукції.

Так, за 2011 рік промисловими підприємствами реалізовано продукції на суму 768,3 млн.грн., що на 40,6% більше, ніж за 2010 рік.

Хочу зауважити, що 2012 року збільшили обсяги реалізації продукції такі підприємства:

– ДП «Металоштамп» – у 10 разів;

– ПАТ «Металоприлад» – вдвічі;

– ПВКП «Механік» – на 87%;

– ПП «Аксіома» – на 76,5%;

– ДП НТК «Завод точної механіки» – на 48%;

– ПАТ «Гіпсовик» – на 38,5%;

– УВП УТОГ – на 33%.

  Також набрав потужності ВАТ «Автоагрегат», який через фінансово-економічну кризу з кінця 2008 року пережив значне скорочення обсягів реалізації продукції, однак на сьогодні виробництво відновилось. Варто згадати і про підприєм¬ство, нещодавно збудоване власником ТМ «Вікно плюс» Сергієм Ведерніковим неподалік від селища Першотравневого. Отже, незабаром у місті запрацює ще одне промислове підприємство, яке дасть змогу створити нові робочі місця. Крім того, здійснено реорганізацію на підприємстві «Модуль»: відновлено виробничі потужності, і, як наслідок, виробництво продукції досягло рівня попередніх років.   

Сьогодні, в умовах дефіциту бюджету, ми продовжуємо працювати над питаннями розвитку економічного потенціалу міста. Зокрема, міській владі вдалося посприяти, аби ПАТ «Електрон» віднайшов свого інвестора, який наразі перебуває в процесі викупу акцій.

Оскільки передвиборча програма – це документ, реалізація якого має здійснюватися протягом всієї каденції відповідного органу чи особи, то говорити про її повне виконання за два роки не зовсім коректно, проте відслідковувати тенденції доречно і корисно як для самої влади, так і для виборців.

Міський голова

Михайло СІМАШКЕВИЧ».